U svom filmu: Gabi Novak

Više od 60 godina očarava nas svojim glasom, a iz njezine životne i profesionalne povezanosti s Arsenom Dedićem nastale su pjesme koje pamte generacije.

Gošća emisije U svom filmu je Gabi Novak, glazbena diva koja je 45 godina bila životna suputnica jednog od naših najsvestranijih glazbenih umjetnika Arsena Dedića (1938.-2015.).

Gabi Novak je tijekom duge karijere koju odlikuju prepoznatljivost, emotivnost, profinjenost te perfekcija, primila brojne nagrade i priznanja. Među ostalim, nagradu Porin 2003. godine za najbolju žensku vokalnu izvedbu na albumu Pjesma je moj život i za album godine Pjesma je moj život. Porin za poseban doprinos hrvatskoj zabavnoj glazbi dodijeljen joj je 2006.

Osim najprestižnije hrvatske glazbene nagrade koja pridonosi kvaliteti glazbenog izričaja u nas, dobitnica je i Vjesnikove nagrade za glazbu Josip Slavenski, Nagrade Vlaho Paljetak te brojnih festivalskih priznanja.

Reprizu gostovanja prve dame hrvatske šlageristike u talk showu urednice i voditeljice Tončice Čeljuske prikazujemo u srijedu 26. kolovoza na HRT - HTV 4 u 20:05.
Emisiju U svom filmu pogledajte i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.

Preporučujemo vam i snimku koncerta Hrvatske dive održanog 13. listopada 2011. u KD Vatroslava Lisinskog. Na njemu uz Gabi pjevaju legendarne Tereza Kesovija i Radojka Šverko.

Koncert je to koji donosimo na našoj multimedijskoj platformi HRTi, a kojim je  Gabi Novak, zajedno sa spomenutim ikonama, pokazala zbog čega je obilježila jedno dugo glazbeno razdoblje.