Sunčana strana Prisavlja: Koncert grupe Be Sharp Band

Petak, 4. rujna na HTV3 i Radio Sljemenu u 21 sat,  prijenos

Be Sharp Band je blues rock band iz Zagreba sastavljen od iskusnih glazbenika čiji se članovi dugi niz godina bave izvođenjem i promoviranjem blues glazbe. Band odlikuje izuzetno snažna i uvjerljiva izvedba i dinamika te osebujna i vrlo sugestivna ekspresija vokalistice Marije Gašparić.

Sunčana strana Prisavlja ide dalje!

Sredinom travnja 2020. Be sharp Band objavljuje sjajan album prvijenac "Ashes", s 12 autorskih pjesama čija je namjera bila pokazati široki dijapazon bluesa i srodnih žanrova - ukorijenjenih u bluesu stare škole, ali kombiniranih s modernim, urbanim aranžmanima, stvarajući specifičan neo retro blues zvuk. 11 pjesama na albumu nastalo je upravo zajedničkom kemijom između Marije Gašparić i Nenada Mađerića, dok je instrumental naziva "Boogie" Nenadovo autorsko djelo. Pjesme je potom aranžirao basist benda Hrvoje Kaučić. Album je sniman u studiju Hrvoja Nikšića Nikše tijekom ljeta 2019. Upravo je on, u suradnji s Hrvojem Kaučićem, zaslužan za miks, nakon čega je album masterirao Andy Jackson u Londonu. Uz album band je do sada objavio i dva službena video spota u režiji Igora Ferderbera.

Prijave za koncerte Sunčane strane Prisavlja

U srži albuma, kojega ćemo u cijelosti čuti na koncertu, nalazimo jaki naboj između autora, kroz njihove instrumente - gitaru i vokal, čvrstu ritam sekciju (Hrvoje Kaučić - bas gitara; Robert Jurčec - bubnjevi), a sve snažne riffove su omekšale klavijature (Tomislav Ocvirek). Glazbeni gosti na albumu dodaju poseban začin: majstorska usna harmonika Kreše Oremuša, back-vokali rođeni u suradnji Ive Jelić i Marije Gašparić te perkusije Nike Radasa.Kvalitetu albuma odmah je prepoznao Leen Velthius iz ABIK Radio Promotions, promovirajući ga po radijskim postajama diljem svijeta. Već nepunih tjedan dana nakon izdavanja album je snažno odjeknuo u svijetu, prvenstveno na prestižnoj ljestvici Roots Music Report (RMR) gdje se već 25. travnja naslovni singl "Ashes" plasirao izravno na 3. mjesto top 50 blues rock singlova na svijetu te se nastavio držati visoko na ljestvici do današnjeg dana. Istovremeno, album se plasirao i na 6. mjesto na Top 50 blues rock albuma i do danas je visoko na njoj. Naslovnom singlu se u protekla četiri mjeseca pridružuje još pet singlova, tako da je od izdavanja do sada pola albuma boravilo u top 50 blues rock singlova RMR. Album zamjećuju i renomirani kritičari blues glazbe u cijelom svijetu (od Nizozemske, Velike Britanije, Francuske do SAD-a, Kolumbije, Argentine... i do Hrvatske) te ga prate iznimno pozitivne recenzije u svijetu bluesa. Na poznatoj internetskoj radio postaji Radio Guitar One naslovni singl "Ashes" je tri tjedna uzastopno bio #1 na Top 20 Blues Cuts ljestvici.

Epidemiološke mjere za publiku Sunčane strane Prisavlja

Sada je na istoj ljestvici visoko pozicioniran i drugi singl "Wolf". Be Sharp Band dobio je i svoje mjesto na internetskoj stranici Radio Guitar One, kao član njihove blues obitelji - "The Blues Place". Osim toga album je više nego primijećen i u Velikoj Britaniji, gdje je u jakoj konkurenciji zauzeo #23 na Independent Blues Broadcasters Association (IBBA) top listi za lipanj 2020. U Argentini pak zauzimaju #2 na Top listi najizvođenijih blues albuma. U svemu lijepome moraju se dogoditi i padovi kako bi "Ashes" još jednom opravdao svoje ime - band je zadesila prerana i tragična smrt bubnjara Roberta Jurčeca... No oni ustaju iz pepela i uspješno nastavljaju rad s novim bubnjarem, Igorom Balentom.

Be Sharp Band su: Marija Gašparić (vokal), Nenad Mađerić (gitara), Hrvoje Kaučić (bas gitara), Tomislav Ocvirek (klavijatura), Igor Balent (bubanj).

Režija:  Vesna Fodor Fijačko  
Urednica:  Snježana Nožinić
Prijenos koncerta pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci se nalaze i svi prethodni programi Sunčane strane Prisavlja.