Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:10 u ciklusu Iz arhiva i muzeja vodimo vas u Hrvatski državni arhiv, u potragu za duhovitim fotomontažama Ljudevita Vranyczanyja

U emisiji za najmlađe – Mudrice od 12:42 mudrujemo danas o prijateljstvu i tajnama, a u cijelu priču upleo se jedan zlatni mrav.

U emisiji Slušaj kako zemlja diše od 13:10 predstavljamo Društvenu banku sjemena, prvu takvu u Hrvatskoj. Također ćemo prošetati i nekima od najstarijih botaničkih vrtova u Europi.


Foto: Dario Njavro za HRT

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

Po vašem izboru od 16:05 pripremili smo album AMERICAN STANDARD američkoga glazbenika Jamesa Taylora.

U emisiji Melodije s patinom od 17.30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Virginie Woolf Dama u zrcalu. Kratka radiofonska igra reflektira mirne prizore, krajolike sobe vlasnice kuće, gospođe Tyson. Zrcalo svjedoči o finim detaljima njezina vanjskoga života, a na koncu i njezinu licu opustošenom godinama.Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Mirjane Mrkela Priča o tri kruha.

Novu sezonu Metafore od 20:15 započinjemo razgovorom s pjesnikinjom Sanjom Baković, povod je četvrto izdanje festivala Odvalimo se poezijom u Bolu na Braču. Nastavljamo sjećanjem na tvorca najljepših hrvatskih knjiga poezije dvadesetog stoljeća, nedavno preminulog dizajnera Mihajla Arsovskog. Čitamo raznovrsnu poeziju, slušamo isto takvu glazbu. Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija dnevni radijski show Drugi dio dana od 16 sati donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.

Od 20 sati i možete pratit prijenos nogometne utakmice hrvatske Lige Gorica – Šibenik.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 16:03 u emisiji Doba znanosti govorimo o devet uspješnih pokusa - i jednom slavnom neuspjehu, koji su preoblikovali naše razumijevanje svijeta.Od 19 sati u emisiji U hramu pjeva poslušajte dvije skladbe Ernesta Chaussona Oluja i Legenda o sv. Ceciliji.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.