Veliko finale Sunčane strane Prisavlja!

Nakon vrućeg kolovoškog programa, HRT-ov ljetni projekt "Sunčana strana Prisavlja" ušao je u svoje veliko finale. 


Vlatka Kolarović, urednica 3. programa HTV-a i Lidija Špiranec, urednica redakcije Kulture o projektu Sunčana strana Prisavlja u emisiji Dobro jutro, Hrvatska

Program u rujnu otvara koncert Bang Banga, u četvrtak 3. rujna. Uoči koncerta HRT-ova voditeljica Maja Njirjak i gostujuća voditeljica Vesna Mimica od 20:05 do 21:15 dovode plesače - predstavnike suvremene plesne scene - koji će uz okrugli stol na temu "Ples i moderna tehnologija" izvesti uživo i svoje ponajbolje plesne koreografije, a bit će prikazan i plesni film na velikom videozidu HRT-ove ljetne pozornice na Prisavlju 3.Prijave za koncerte Sunčane strane Prisavlja

Slijedi javno snimanje emisije "Peti dan" u petak, 4. rujna, te koncerti grupa Be Sharp i Sunnysders (ekipa iz ex-Daleke obale), a već sljedeća večer, u subotu 5. rujna, rezervirana je za koncert grupe Jonathan.

Uoči koncerta izvodi se dio predstave "Na rubu pameti", tema emisije je "Godina opasnog življenja". U sklopu emisije donosimo i eksluzivni intervju s Donom Brownom (svjetska premijera), koji je u povodu predstavljanja njegove nove knjige s njime vodila HRT-ova Ivona Haller.

Epidemiološke mjere za publiku Sunčane strane Prisavlja

A nedjelja, 6. rujna rezervirana je za svečano otvorenje Festivala svjetske književnosti, uz ekskluzivni dolazak pisca Edgara Kereta (Izrael) i brojnih gostiju, te uz izjave glasovitih svjetskih nakladnika i pisaca. Emisiju vodi glumac Ozren Grabarić i HRT-ova Karolina Lisak Vidović. Večer će zaključiti ekskluzivni koncert Amire Medunjanin uz pratnju Ante Gele, Zvonimira Šestaka i Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Jurice Petrača.Potom u srijedu 9. rujna Zagrebačka filharmonija (u povodu 150 godina Zagrebačke filharmonije) otvara svoju sezonu na Sunčanoj strani Prisavlja,  a veliko finale projekta je u petak, 11. rujna, koncertom legendarnog Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a.Ulaz je kao i do sada besplatan, a publika se treba prijaviti na gore navedene linkove.

Budući da su svi koncerti i programi "Sunčane strane Prisavlja" za publiku bili posve besplatni, sva mjesta za koncerte Simfonijskog orkestra, Amire Medunjanin i Darka Rundeka već su davno "planula", pa HRT poziva publiku da te programe prati u izravnim prijenosima na HTV-3.

Podsjetimo, kolovoški program zaključile su dvije iznimne koncertne poslastice: koncert "Noć filmske glazbe" Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem mladog dirigenta Vetona Merevcija, s najvećim filmskim hitovima hollwoodske produkcije te u čijem je središtu bila glazba legendarnog Ennia Morriconea, u subotu. Uvodnu emisiju te subote 29. kolovoza s gostima iz svijeta filma i glazbe vodili su HRT-ovi urednici Dean Šoša i Jana Haluza, a večer je zaključila projekcija filma "U rimskom domu Ennija Morriconea".

A samo dan kasnije, u nedjelju 30. kolovoza, na ljetnoj pozornici na travnjaku s južne strane zgrade HRT-a Hrvatski barokni ansambl izveo je Vivaldija  - "Četiri godišnja doba". Emisiju uoči koncerta, koju je vodio Boško Picula, bili smo posvetili temi "Kreativnost u osami". Predstavljao se Animafest, a prikazali smo ekskluzivno i neke kratke filmove, te intervju s japanskom animatoricom, autoricom vizualnog identiteta ovogodišnjeg Animafesta.
Osim što na usluzi HRTi možete pratiti sva događanja u sklopu HRT-ova projekta, na multimedijskoj platformi pronađite i koncerte te programe održane na Sunčanoj strani Prisavlja.