Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U emisiji Trag vjere od 8:05 uz ostalo donosimo: po prvi put nakon 6 mjeseci papa Franjo će od sljedeće srijede opće audijencije imati u prisustvu vjernika. Što je pred početak vjeronaučne i školske godine vjeroučenicima poručio predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za katehizaciju i novu evangelizaciju đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić? Sestra Mirjam Bubnić iz Družbe karmelićanki Božanskog Srca Isusova već 15 godina svoj poziv i poslanje živi u Rusiji - s nama je podijelila svoja iskustva misijskog djelovanja u toj zemlji.U Jelsi i Hvaru turistička sezona iznad očekivanja. Obilaznica Ložišća u Općini Milna završena je čak tri mjeseca prije roka. U programu demografske obnove Splitsko-dalmatinske županije "Tu je tvoj dom" sudjeluju i dvije bračke obitelji.- Komiški rogač dobio je oznaku zaštite zemljopisnog podrijetla. Slušajte emisiju Tisuću bisera koja se od 10:05 realizira iz HRT studija u Splitu.

U Plavnom i Gruborima, u kojima je u kolovozu 1995. godine počinjen ratni zločin nad srpskim civilima, održana je komemoracija u organizaciji Srpskog narodnog vijeća. Posjetili smo Smiljan, rodno mjesto čovjeka koji je osvijetlio svijet, genija iz Like, Nikole Tesle. O najnovijim aktivnostima Privrednika ispričat će predsjednik Društva, Nikola Lunić. Sve to donosimo u emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Radio scene od 18:05 emitiramo Priču o Kalistu i Malibeji prema djelu nepoznatog španjolskog autora i Fernanda de Rojasa. Ovo djelo smatra se početkom renesanse u španjolskoj književnosti. U radijskoj obradi ono je bazirano na prvom izdanju koje je označeno frivolnošću ljubavnog zapleta, ali i tamnim namazima koje donosi motiv grabeža za novcem i ubojstva koja iz toga slijede.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Charlesa Perraulta Uspavana ljepotica.

Unatoč novonastalim okolnostima, smanjenom broju posjetitelja, središnjim Trgom sv. Trojstva u Požegi i ove godine zasvirat će "Zlatne žice Slavonije", 51. festival tamburaške glazbe. Hrvatska televizija, na svom Drugom programu, i Hrvatski radio, na Prvom programu od 20:05 izravno će prenositi ovogodišnji Aurea fest i festivalsku Večer novih skladbi.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati možete slušati emisiju Svakom loncu poklopac. Emisija je zamišljena kao projekt koji za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Pratite prijenose nogometnih utakmica hrvatske Lige - i to od 18 sati Rijeka – Istra te od 20 sati Hajduk – Slaven Belupo.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati u Operi na Trećem možete slušati snimku opere u pet činova s prologom ORFEJ Claudia Monteverdia. U glavnim ulogama su Marc Mauillon, bariton, Sofie Lund-Tonnesen, Ellen Larsson i Philippa Cold, sopranistice. Dirigent je Lars Ulrik Mortensen.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.