Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Ugrožava li digestat koji se iz bioplinskih postrojenja rasipa po poljima kvalitetu tala za proizvodnju hrane ili je riječ o nepotrebnom uznemiravanju javnosti? Koliko naših poljoprivrednika kupuje novu poljoprivrednu mehanizaciju i što se novoga ovoga vikenda može vidjeti na Farm showu u Čepinu? Kakva su iskustva proizvođača jaja iz slobodnog uzgoja u Vukovarsko-srijemskoj županiji? To su glavne teme u Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 u kojoj donosimo i reportažu s najveće farme pataka u Hrvatskoj, a koju uređuje i vodi Martin Vuković.

Nedjeljnu misu od 11 sati prenosimo iz župe blaženoga Alojzija Stepinca koja je smještena u blizina grada Zagreba, te okuplja vjernike iz triju naselja: Novaki, Bestovje i Rakitje. Misu će služiti župnik i dekan Svetonedeljskog dekanata prečasni Božidar Cindori. Desetak minuta prije mise upoznat ćemo se s ovom župom, bogatstvom pastoralnih aktivnosti i susreta koji se događaju u njihovoj vjerničkoj zajednici.Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

Od 15:30 emitirat ćemo kroniku 67. Pulskog filmskog festivala.

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 poslušajte djelo Zapeli - prema priči Deveta ovčica Silvije Šesto. Prvi dan škole uvijek je velika svečanost. No za malenoga prvašića Ivicu noć prije puna je košmara i strahova. U pomoć mu stiže devet ovčica koje će ga pokušati umiriti i uspavati. Sve one brzo će odustati, samo će deveta ovčica otkriti Ivici da se svi boje novoga. 


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Sanje Pilić Most, treperavi labud. 


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Prijenos nogometnih utakmica hrvatske Lige možete pratiti i to od 18 sati Varaždin – Lokomitiva te od 20 sati Dinamo – Osijek.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati u prvom dijelu Klasične večeri zagrebačkih šišmiša uvrstili smo klavirske skaldbe Isaaca Albeniza koje donosimo u izvedbama Alicije de Larrocha i Daniela Barenboima. U drugom dijelu emisije čut ćemo tri čuvene francuske skladbe nadahnute folklornim naslijeđem Španjolske, a to su: Iberia Claudea Debussyja, Španjolska rapsodija Mauricea Ravela i Španjolska simfonija za violinu i orkestar op. 21 Edouarda Laloa.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.