Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U emisiji Ljeto na Prvom od 8:05 zaključno iz Dubrovnika tematski razgovaramo o tanašnim izgledima za dubrovačku posezonu nakon prekratke ovoljetne korona-sezone. Gost dana je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i more Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Klaić. Čut ćemo o preostalim međunarodnim letovima s najvažnijih emitivnih tržišta, crticu o sklonosti slovenskih turista za južnodalmatinske otoke, te turističku razglednicu Župe dubrovačke.Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12: 10 u ciklusu Poznata i nepoznata arhitektura grada Zagreba – pogled prije potresa govorimo o crkvi sv. Marka Evandjelista. 


Foto: Dario Njavro za HRT

O lijepom ponašanju djece i mladih bit će riječi u emisiji Umijeće odrastanja od 12:17. U današnjoj Glazbenoj kutijici od 12:40 saznajemo što je to programna glazba.

Od 15:30 emitirat ćemo kroniku 67. Pulskog filmskog festivala.

U emisiji Po vašem izboru od 16:05 iz fonoteke Hrvatskoga radija slušat ćete engleski bend Iron Maiden.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Virginie Woolf Trenutci postojanja. "Slaterove pribadače nemaju oštre vrške – niste li vi to već primijetili?", rekla je gospođica Claye okrećući se u trenu kad je ruža pala s haljine Fanny Wilmot, i Fanny se sagnula, ušiju punih glazbe, potražiti pribadaču na podu. Te riječi su proizvele neobičan šok koji će rezultirati iznimnom napetošću u jednoj naizgled mirnoj glazbenoj večeri.Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Mladena Kopjara Čing i poriluk.

Od 20:15 u Pomorskoj večeri iz HRT studija Pule atmosferu s dalekih mora donose nam javljanja naših kapetana Lina Sokolića i Pave Butijera. Ako satelitski telefoni budu u funkciji poći ćemo i do posade HIR 3 koja se dvije godine nakon polaska na plovidbu oko svijeta sve više primiče našemu moru. Pred skori početak školske i studentske godine zavirit ćemo i u naše srednje pomorske škole i fakultete. A neće izostati ni pokoja opuštena ćakula s ljudima od mora. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U novom Okruglom stolu ponedjeljkom od 15:15 pitamo se je li pojavom influencera na društvenim mrežama pokrenuta nova era, era ozbiljnih društvenih promjena u sustavu komuniciranja, društvenih vrijednosti, načina poslovanja, sustava obrazovanja i profesionalnih zanimanja.U emisiji će o fenomenu influencerstva u svijetu i kod nas govoriti dr. sc. Domagoj Bebić, profesor Fakulteta političkih znanosti i voditelj smjera Novi mediji na studiju Novinarstva, diplomirani inženjer Matej Lončarić, osnivač i direktor JoomBossa, vodećeg regionalnog YouTube kanala, Lorin Nukić i Nika Ilčić, uspješne influencerice.


Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.