Sunčana strana Prisavlja: Koncert grupe Sunnysider

Petak, 4. rujna na HTV3 i Radio Sljemenu u 21:45,  prijenos

Sunnysiders su kao autorski blues duo osnovali pjevač, gitarist, usnoharmonikaš i skladatelj Boris Hrepić Hrepa, poznatiji kao basist i suosnivač Daleke obale, te pjevačica i gitaristica Antonija Vrgoč Rola.
Sunčana strana Prisavlja ide dalje!

Godine 2010. pobijedili su na 2nd Croatian Blues Challenge, a 2011. predstavljali Hrvatsku na 27th International Blues Challengeu u Memphisu, najvećem svjetskom natjecanju blues glazbenika, te prošli u polufinale. Poslije Memphisa postaju četveročlani bend te snimaju 3 albuma: 2011. Licence to Blues (nominacija za Porin), 2016. 10 Kartolina s daleke obale i 2017. Click play (dobitnik nagrade Fender za najbolji blues album sezone).

Prijave za koncerte Sunčane strane Prisavlja


 

 Predstavljali su Hrvatsku 2012. i na 3rd European Blues Challengeu u Toulouseu, nastupili su na svim većim hrvatskim blues festivalima, a ove godine i na jednom od najstarijih i najvećih europskih blues festivala Cahors festivalu u Francuskoj. Dijelili su binu s Johnnyjem Winterom, Anom Popović, Ericom Sardinasom, Eric Nodenomom i Joeom Filiskom. Hrepa je predsjednik Croatian Blues Forces, hrvatske udruge koja se bavi promocijom bluesa i koja je osvojila jednu od najprestižnijih svjetskih blues nagrada Keeping The Blues Alive. Umjetnički je direktor Thrill Blues Festivala. Ove godine Hrepa i Rola obilježavaju 10 godina od osnivanja benda i njihove pobjede u solo duo kategoriji CBC-ja izdavanjem 4. albuma The Bridges, s dosta internacionalnih i domaćih gostiju (Norman Beaker, Manu Lanvin, Lorenzo Piccone, Yogi Lonich, Neno Belan, Zoran Čalić...).
Epidemiološke mjere za publiku Sunčane strane Prisavlja
 
Album su krajem siječnja miksali u Ardent Studios u Memphisu, a prije nekoliko dana potpisali su i ugovor s izdavačkom kućom iz Zagreba koja će sljedeći mjesec objaviti njihov novi album kao CD i vinil.

  
Režija:  Vasna Fijačko Fodor  
Urednica:  Snježana Nožinić
Prijenos koncerta pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci se nalaze i svi prethodni programi Sunčane strane Prisavlja.