Globalna Hrvatska HTV

2. rujna na HRT - HTV 1 u 11:10

U drugome kvartalu BDP nam je pao za čak 15 posto, pojačava se bitka za svako radno mjesto, za svaku tvrtku. Razgovaramo s gospodarstvenicima i u Hrvatskoj i u inozemstvu - tko se bolje snašao, kome prijete crni scenariji? O tome danas u Globalnoj Hrvatskoj, iz koje izdvajamo:


Raste neizvjesnost za Hrvate koji rade kao izaslani radnici u inozemstvu. Poslodavci poručuju: radna mjesta zasad sigurna, posebice u građevinskom sektoru.

Hrvatske tvrtke u Njemačkoj zasad dobro podnose krizu; prilika je to za sve one koji će znati popuniti niše na tržištu rada, posebice u prehrambenoj industriji.

Tvrtka Tehnomont iz Pule zbog različitih djelatnosti kojima se bavi u zemlji i inozemstvu našla načine kako se nositi s krizom. Gošća emisije je predsjednica Uprave Gordana Deranja.

Promjena vlasti u Crnoj Gori, Hrvati nakon izbora neće dobiti predstavnika u parlamentu. Jesu li Hrvati u Srbiji, nakon razgovora s Aleksandrom Vučićem, bliži političkim pravima kakva već dugo bezuspješno traže?


Urednica: Majda IvkovićEmisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.