Riječki Jonathan na Sunčanoj strani Prisavlja!

5. rujna na HTV 3 i Radio Sljemenu u 21 sat

Bend Jonathan su petorica bliskih prijatelja iz Rijeke koji u studenom 2013. singlom "Maggie" osvajaju hrvatsku glazbenu scenu. Priznanja glazbenih profesionalaca i publike dobivaju premijerom debitantskog albuma "Bliss" u svibnju sljedeće godine.


Prijave za koncerte Sunčane strane Prisavlja

Početak njihove karijere obilježava kalendar pun koncerata u klubovima i festivalima. Održavaju koncerte u rodnoj Rijeci te u Zagrebu gdje nastupaju kao predgrupa kultnim Editorsima, kojima se kasnije pridružuju na dijelu europske turneje. Nakon uspjeha debitantskog albuma 2015. objavljuju EP "Getting Closer Is Keeping Us Apart". Iste godine nominirani su za glazbenu nagradu Porin u kategoriji Novi izvođač godine. 2018. objavljuju konceptualni dvostruki album "To Love" + "To Hold" kojim postižu uspjeh na domaćoj i inozemnoj glazbenoj sceni.

Sunčana strana Prisavlja ide dalje!


Foto: Filip Gržinčić

Često u usporedbi s poznatim imenima iz indie rock svijeta, poput Franza Ferdinanda, Editorsa, Interpola, Placeba ili The Strokesa, Jonathan svoju popularnost stječe na koncertima po klubovima diljem Hrvatske. Album prate nastupi na najvažnijim festivalima regije kao što su INmusic, Flow Festival i Exit Festival gdje su svirali kao predgrupa velikanima The Killers. 

Epidemiološke mjere za publiku Sunčane strane Prisavlja

U ožujku 2019. kreću na prvu jednomjesečnu turneju diljem SAD-a koja se sastoji od 15 koncerata, uključujući nastupe na SXSW festivalu u Austinu te Colossus festivalu u New Yorku. Za jesen 2020. Jonathan najavljuju nove materijale: dvostruki single s novim pjesmama kao i dvostruko vinilno izdanje albuma To Love i To Hold.
 
Urednica: Snježana NožinićPrijenos koncerta pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci se nalaze i svi prethodni programi Sunčane strane Prisavlja.