Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U Minijaturama za radoznale od 12:10 govorimo o engleskoj pop grupi Depeche Mode.

Živi svijet je nevjerojatno prilagodljiv! Kojim se sve strategijama preživljavanja koriste životinjske i biljne vrste u šumi, poslušajte u emisiji Divni novi svijet od 12:17. U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 12:42 govorimo o zagrebačkoj uspinjači i učimo kako je vatra dobar sluga, a zao gospodar. 

U današnjoj emisiji Pogledi od 13:10 bit će riječi o tome kakva je bila pozicija žena u Radžu, to jest u britanskome carstvu u Indiji. 

Od 15:30 možete slušati Kroniku Pulskog filmskog festivala.

Po vašem izboru od 16:05 iz Fonoteke Hrvatskog radija za danas smo pripremili album Stories of Johnny engleskoga glazbenika Marca Almonda


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Ulderika Donadinija Pokajnik.
Potaknut koleginim upornim nagovaranjem da promijeni svoj učmali život, poštanski činovnik Karlo Sok se upustio u ljubavnu avanturu s udanom ženom. I to s potpuno neočekivanim ishodom. 


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Mire Šincek Puž Brzić.

U večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 vodimo vas na 13. Monte Librić koji se do danas održavao u Puli, a glavna mu je tema bila sretan broj. Doznajemo više i o 4. Konferenciji o pripovijedanju koja je prošloga tjedna održana u Varaždinu te Maloj školi životnih vještina koja se do petka održava u Osijeku.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 14 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.

Od 20 sati u terminu emisije Koncerti i festivali slušat ćete snimku koncerta engleskog pjevača i gitarista Davida Gilmoura.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati Izlog sadašnjice u prvom rujanskom terminu donosi reprodukciju koncerta s ljetnog festivala Styriarte održanog u Grazu, a od 22 sata u MIKROKOZMIMA čitamo tekstove Tatjane Gromača posvećeni mjestima njezina sisačkoga kraja.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.