Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 8:05 u posljednjoj ovosezonskoj emisiji Ljeto na Prvom iz splitskog studija analiziramo po svemu posebnu turističku sezonu; od izvrsnih rezultata do stavljanja splitsko dalmatinske županije na crvenu listu. Donosimo iskustva turističkih djelatnika, od hotelijera do turističkih vodiča, analize novinara, predstavljamo novi vid turizma – volonterski turizam, a vodimo vas i na planinarenje sve popularnijom Via Dinarikom.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:10 u ciklusu Bogatstvo iz prirode govorimo o biljci stolisnik.Dana 20. ožujka 2020. godine Arheološki muzej u Zagrebu trebao je otvoriti izložbu Segestica i Siscia-naselje s početka povijesti. Otvaranje je odgođeno zbog izvanredne situacije nastale zbog epidemije virusa SARS CoV-2. Dva dana nakon dana predviđenog za otvaranje te izložbe Arheološki muzej u Zagrebu potresao je potres. Nestala je izložba o Segestici i Sisciji. Dvadesetak sekundi trešnje pretvorilo je jedan od najljepših muzeja u Zagrebu u gradilište. Što je potres napravio Arheološkom muzeju u Zagrebu i kako se muzej od njega oporavlja - poslušajte u emisiji Put pod noge koja počinje u 12:17.

Od 15:30 poslušajte kroniku 67. Pulskog filmskog festivala.

Po vašem izboru od 16:05 predstavljamo antologijske izvedbe hrvatske zabavne, rock i pop glazbe. U današnjoj emisiji slušat ćete odabrane pjesme grupe Stijene.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Ulderika Donadinija Doktor Kvak. Veleučenom gospodinu profesoru Aktoviću javljeno je da je ostao bez svih svojih počasti i položaja, a za njega to vodi isključivo prema samoubojstvu. Ono što ga jedino zaokuplja jest način na koji će to učiniti. U postupak će se uključiti i doktor Kvak, odnosno – čovjek žabljega lica.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Zorana Pongrašića Ticalo, četvrto prase.

Zajednička emisija Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske Hrvatima izvan domovine od 20:15 uz ostalo donosi: u Crnoj Gori Hrvati nisu uspjeli prijeći izborni prag i time osigurati jedno zajamčeno zastupničko mjesto jer su glasovi bili podijeljeni na dvije stranke. Doznajemo kako je nova školska godina počela u hrvatskim manjinskim zajednicama te koje mjere će se provoditi u školama u Bosni i Hercegovini. Počinju upisi na hrvatska sveučilišta u jesenskom roku, a nekoliko je hrvatskih visokih učilišta osiguralo posebne upisne kvote za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i hrvatskog iseljeništva.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.

Od 21 sat u sklopu HRT-ova ljetnog projekta Sunčana strana Prisavlja večeras možete pratiti izravni prijenos koncerta grupe Bang Bang. Članovi grupe su Lara Antić - vokal, Vedran Kovačić - bas gitara, Ivan Havidić - gitara, Hrvoje Prskalo - gitara, Mihael Kurjančić – klavijature i Damir Medić - bubnjevi.


Bang Bang (foto: Ljubo Zdjelarević)

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 18 sati u Radio ateljeu poslušajte djelo Tanje Radović Mreža. Distopijska radio-igra koja mit o Orfeju i Euridici smješta u (ne)daleku budućnost posve premreženu digitalnim sustavima i u kojoj je razlika između ljudi i kompjutorski generiranih bića nevidljiva i neosjetljiva. Što se u takvome svijetu događa s ljubavlju i mitom o ljubavi pokušava odgovoriti avatar Orfeja bačen u (ne)realnost Mreže.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.