Sunčana strana Prisavlja: Ples i tehnologija

 3. rujna na HRT - HTV 3 u 20:05

Nakon niza ljetnih uspješnih koncerata i okruglih stolova projekt Sunčana strana Prisavlja rujansko izdanje otvara sinergijom suvremenog plesa i tehnologije te koncertom grupe Bang Bang!

Na početku emisije gledamo insert iz predstave ''Hologramski prostori'' autorice i koreografkinje Jasne Čižmek Tarbuk, koja je nakon plesnih predstava ''Vrata percepcije'', ''Pokrenuti prostor'' i ''Fragmenti'' nastavila propitkivanjem mogućnosti odnosa pokreta, prostora i suvremenih računalnih tehnologija, a te će teme otvoriti uz autoricu predstave i prof. dr. sc. Sven Lončarić s FER-a te Bojan Gagić, multimedijalni umjetnik koji broji niz suradnji s domaćim plesnim umjetnicima.

Premijeru multimedijalne predstave ''Lada'' 4. rujna u Zagrebačkom plesnom centru najavljuje Maja Drobac, koreografkinja i plesačica koja inspiraciju crpi iz slavenske mitologije, baš kao i Tatjana Rupčić, koja je 2010. godine po priči Milene Jurmić za projekt ''Mudra šuma, Zeleni čovjek, Čović i gospođa Ambrozija'' ove godine primila godišnju nagradu ''Nikola Tesla'', a dio iz predstave mlade će plesačice izvesti uživo na livadi na Prisavlju.

U goste stiže i hvaljena koreografkinja Jasna Vinovrški, koja ovih dana u Zagrebu priprema premijeru sa Studijem za suvremeni ples pod nazivom ''Iscijelitelji'', a o plesu prije i poslije korone i o plesnoj umjetnosti u "novom normalnom'" govori i Zrinka Lukčec Kiko.

Skype vezom javit će se Barbara Matijević, koja čitavo desetljeće uspješno stvara svjetske festivalske hitove, upravo u sinergiji čovjeka i novih tehnologija.

Ema Crnić iz plesnog kolektiva ''Škvadra'' kao glas nove generacije plesača objasnit će kako dišu mlađi naraštaji, stopljeni s tehnologijama, a okrugli stol zaokružit će njihov plesni film ''Bazen''.

Voditeljice emisije uživo su Maja Njirjak i Vesna Mimica, a redateljica je Vesna Fodor Fijačko. Producentice su Tihana ČuljakPetra Topolovec, a urednica projekta Vlatka Kolarović.Osim što na usluzi HRTi možete pratiti sva događanja u sklopu HRT-ova projekta, na multimedijskoj platformi pronađite i koncerte te programe održane na Sunčanoj strani Prisavlja.