Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana. 

U emisiji Minijature za radoznale od 12:10 u ciklusu Iz arhiva i muzeja, govorimo o plakatu Pabla Picassa za film Veljka Bulajić "Bitka na Neretvi" koji se čuva u Hrvatskom filmskom arhivu.


Foto: Dario Njavro za HRT

Hvala, molim, izvoli, oprosti! U Mudricama od 12:42 učimo pravila lijepog ponašanja.

U emisiji Slušaj kako zemlja diše od 13:10 donosimo vam reportažu snimljenu u prvom Europskom selu roda, u Čigoču.

Od 15:30 možete slušati kroniku 67. Pulskog filmskog festivala. Po vašem izboru od 16:05 pripremili smo album Perdida američkog sastava STONE TEMPLE PILOTS.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Ulderika Donadinija Jakov Žleb. Čudne misli u glavi tjerale su Jakova Žleba da učini nešto što će zadiviti sav svijet, a to će biti – perpetuum mobile. No, slučajnost da se našao u trenutku utapanja djevojčice Ive i da ju je hrabro spasio od sigurne smrti promijenit će njegov život i sudbinu. Na čudan način.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Nade Mihoković Kumrić Voljko i Zlovoljko.

U večerašnjoj Metafori od 20:15 čitamo nove pjesme Branka Čegeca, riječ je o izboru iz dviju knjiga, gotovo putopisne impresije - Cetinjski rukopis i Uspon i pad Koševskog brda. Nastavljamo probranim stihovima domaćih i stranih pjesnika uz raznovrsnu glazbu.
Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Dnevni radijski show Drugi dio dana od 16 sati donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.

Od 20:30 možete pratiti prijenos polufinalne rukometne utakmice regionalne SEHA lige PPD Zagreb – Vardar.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 22:03 u emisiji Do korica bit će riječi o romanu "Planet gospodina Sammlera" američkog književnika Saula Bellowa.U ciklusu Glazba i obratno od 22:30 tijekom rujna i listopada predstavljamo zanimljiv projekt novozelandske platforme za umjetnosti "The Pantograph Punch" koja je omogućila umjetnicima (glazbenicima) da snimke svojih kratkih kućnih nastupa u vrijeme karantene objave kao personaliziranu poruku slušateljima u izolaciji u posebnom podcast serijalu "Artist in Residence". Radovi su kombinacija čitane poezije, snimljenih razgovora, zvučnih krajolika i glazbe, male forme koje stvaraju intimna zvukovna iskustva nadilazeći žanrove.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.