Nova Jesenska shema u programima Hrvatskog radija

Hrvatska radiotelevizija (HRT) s ponosom najavljuje i novu Jesensku shemu Hrvatskog radija, a koja ove godine počinje čak i ranije, od ponedjeljka, 7. rujna.

Jesenska shema HTV-a počinje 21. rujna

I HRT-ov portal i multimedija punim jedrima u novu Jesensku shemu

Hrvatski radio tradicionalno s prvim danom nove školske godine u ponedjeljak 7. rujna kreće s novom jesenskom shemom. Uz nastavak svih uspješnih emisija, publiku ćemo privlačiti i novim formatima. Evo nekih od njih.


Foto: Dario Njavro za HRT

HRA 1 nastavlja prilagođavati programsku koncepciju pandemiji koronavirusa, s posebnim naglaskom na Informativni program.  Svakodnevni Uvijek Prvi od 6 do 12 sati ujutro, vođeni informativnim programom koji uključuje i sve radio centre, jamčit će našim slušateljima pravodobne i relevantne informacije.

Posjetite mrežne stranice Hrvatskog radija

Unutar termina nastavljamo sa svim našim uspješnicama U mreži Prvoga, Poslovni tjedan, Poligraf i dr. Od 12 do 14 emitirat ćemo obrazovno-znanstveni i dječji program, koji će se programom uživo primaknuti slušateljima. Ova koncepcija  "uživo" vođenog programa omogućit će laku prilagodbu u slučaju izvanrednih situacija. Pokrećemo i novu polusatnu tjednu emisiju Znanost za sve.


Foto: Dario Njavro za HRT

HRA 2 u  jesenskoj shemi uz sve svoje prepoznatljive emisije Music Pub, Hulahop, Konvoj, Andromeda…. pokreće emisije Linija povjerenja, koja će se baviti problemima svih vrsta ovisnosti i raznim psihološkim temama, te od Nule do kule, u kojoj predstavljamo mlade, inovativne i zanimljive studente. U Liniji povjerenja u studiju će gostovati psihijatri i drugi stručnjaci koji rade na području mentalnog zdravlja. Emitirat će se utorkom od 18:35 do 20 sati. Od Nule do kule na HRA 2 ide srijedom od 17 sati i pokušat će potaknuti kreativnost, ali i privući mlađe slušatelje.

HRA 3 u jesenskoj shemi donosi novu emisiju o stripu pod nazivom Strip na Trećem, koja će biti emitirana ponedjeljkom od 22:03. Pokušat će slušateljima približiti strip kao umjetnost i popularan medij. Kroz razgovore o stripu u hrvatskoj kulturi i povijesti umjetnosti podsjetit ćemo se na brojne studije i monografije, na izložbe i retrospektive. Ugostit ćemo brojne crtače, scenariste i  autore. Stoga, poslušajte Strip na Trećem - novu emisiju o devetoj umjetnosti i njezinim pop-kulturnim fenomenima.


Foto: Dario Njavro za HRT

Još jedna nova emisija na Trećem programu je emisija Diagnosis koja će u formi eseja i komentara dva puta mjesečno, prvi i zadnji ponedjeljak u mjesecu od 22:03, ponuditi analize aktualnih suvremenih fenomena; od globalne pandemije i njezinih posljedica na naš život, poput načina na koji radimo, obrazujemo se, konzumiramo kulturne sadržaje, mjesta na kojima živimo i općenito socijaliziramo. Nudimo inovativne poglede na stare fenomene, kao i razmatranja novih intelektualnih strujanja diljem svijeta.

Radio Sljeme pokreće niz novih emisija, a izdvajamo Obnavljamo Zagreb zajedno" četvrtkom u 15:30. Ugošćavat će relevantne stručnjake svih struka vezane uz obnovu grada. Cilj je odgovorima pomoći slušateljima koji su pogođeni potresom i obnavljaju svoje objekte. 

Radio Sljeme donosi i  Purgeraj, utorkom u 15:30, gdje će osobe iz javnoga života u emisiji otkrivati svoje doživljaje Zagreba i predstavljati svoje najdraže i najintimnije zagrebačke kutke. Nova je i emisija Požurnica, utorkom u 18:30. Sudjeluju djelatnici zagrebačkih gradskih ureda koji će odgovarati na upite slušatelja o ostvarenju prava i izvršavanju obveza u rješavanju administrativnih poslova vezanih uz životne situacije.


Foto: Dario Njavro za HRT

Emisija Sve najbolje predstavit će ljude koji u različitim disciplinama postižu vrhunske rezultate, čak i na svjetskoj razini. Emisija Nježno lice ulice petkom u 17:30 bavit će se uličnom umjetnošću ili umjetnošću koja je inspirirana urbanom sredinom razgovorima s umjetnicima koji nastupaju na ulici ili im je ulični kontekst ključan za stvaranje - poput žonglera, uličnih svirača, grafitera, performera, autora koji se bave 3D mappingom, svjetlosnim instalacijama, hip-hop i break dance plesačima.


Foto: Dario Njavro za HRT

I svi ostali regionalni centri - Radio Rijeka, Radio Pula, Radio Split, Radio Osijek, Radio Zadar, Radio Dubrovnik i Radio Knin - za svoje slušatelje pripremaju obilje dobrog, informativnog i zabavnog programa. Time će Hrvatski radio osigurati nastavak uzlaznog trenda slušanosti svih svojih 13 programskih kanala koji se osjetno bilježi zadnje dvije godine, naglasila je glavna urednica Hrvatskog radija Eliana Čandrlić Glibota.
 
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.