Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U emisiji Trag vjere od 8:05 otkrivamo snagu ludbreškoga svetišta Predragocjene Kristove Krvi koja početkom rujna u ovom podravskom gradiću okuplja hodočasnike iz cijele regije. U emisiji govorimo i o značenju blagdana Uspenja Presvete Bogorodice na kršćanskom istoku te usporedbu sa štovanjem Marije Majke Božje na kršćanskom zapadu. Pastoralna aktivnost za Rome bit će bogatija otvaranjem pastoralnoga centra u varaždinskoj biskupiji.

U emisiji Tisuću bisera koja se od 10:05 realizira iz HRT studija u Zadru donosimo: Sve je više otočana - nositelja oznake Hrvatski otočni proizvod. Na Sajmu u Zadru predstavili se proizvođači sireva, maslinovog ulja, vin, suvenira, prirodne kozmetike. Kako razvoj turizma na otoku vide mladi domaći poduzetnici - posjetili smo novi kamp i konobu u istoimenom mjestu na Ugljanu.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije. 

U terminu Radio scene od 18:05 emitiramo radio dramu nastalu prema priči iz zbirke Gdje je nestala haljina Blažene Djevice Marije Snježne pisca i redatelja Dejana Šorka. Glavno lice, Joža, ili Ludi Joža, kako ga u selu zovu, tip je božjeg čovjeka, onaj kome je po njegovoj djetinjoj prostodušnosti namijenjeno kraljevstvo nebesko, ali je zato na zemlji, bez obzira na plemenitu otvorenost i fizičku snagu koju ima, suočen s odbačenošću.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Željke Horvat Vukelja Mačka u operi. 


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati slušajte emisiju Svakom loncu poklopac. Emisija je zamišljena kao projekt koji za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Od 20:45 možete pratiti prijenos nogometne utakmice prvog kola Lige nacija Portugal – Hrvatska.


Foto: Dario Njavro za HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati u Operi na Trećem emitiramo arhivsku snimku iz Metropolitan opere u New Yorku, operu Norma Vincenza Bellinija, u izvedbi koja je održana u prosincu 2017. godine. U naslovnoj je ulozi Angela Meade, uz nju kao Pollione - Joseph Calleja, Adalgisa - Jamie Barton, Oroveso - Matthew Rose. Dirigent je Joseph Colaneri.


Foto: Dario Njavro za HRT

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.