Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U emisiji o kazalištu Lica i sjene u 10:05 poslušajte kako se kazališni život pomalo vraća u stilu "novo normalno" i kako će se pod strogim epidemiološkim uvjetima odvijati Festival glumca u Vukovarsko-srijemskoj županiji te Dani satire u satiričkom kazalištu Kerempuh u Zagrebu, ali i kako je zadarska grupa Drama plus u doba pandemije uspjela napraviti zahtjevnu predstavu Zločin i kazna po romanu Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U današnjoj Minijaturi za radoznale od 12:23 posjetit ćemo Muzej Sveti Ivan Zelina.


Foto: Dario Njavro za HRT

Kako bi se dobio bolji uvid u složenost migracijskog iskustva, znanstvenici, posebno etnolozi, atropolozi, sociolozi i lingvisti, svoja istraživanja u novije vrijeme sve češće temelje na takozvanim kvalitativnim metodama. Jedno takvo istraživanje provela je i današnja gošća emisije Poveznice od 12:30, dr. Martina Podboj s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Analizirala je iskaze hrvatskih iseljenika mlađe generacije, onih koji su život odlučili graditi u drugim zemljama, bez planova za povratak u Hrvatsku, a zanimalo ju je što način na koji govore o sebi otkriva o tome kako doživljaju sami sebe i svoje mjesto u novoj okolini.

U Čičku od 13:45 govorimo o dramskim radionicama za djecu Centra za kulturu Narodnog sveučilišta u Sesvetama.Po vašem izboru od 16:05 predstavljamo antologijske izvedbe hrvatske zabavne, rock i pop glazbe. U današnjoj emisiji predstavit ćemo odabrane pjesme s dvostrukog albuma doajena zabavne glazbe Drage Diklića iz zlatne kolekcije objavljene pod etiketom Croatie recordsa.

U terminu Malih formi od 18:05 premijerno emitiramo djelo Tihomira Horvata Kavica i prst. Gospođa Jelica Rumora pije kavu ispred staračkoga doma u kojem želi provesti starost. Sjela je za stol nepoznatoj gospođi i ispričala joj kako se preko veze uspjela domoći mjesta u domu. No je li ta gospođa prava osoba kojoj je sve to baš tako detaljno trebala ispričati.

U ciklusu Oda-birano od 18:15 novu, devetu sezonu emitiranja započinjemo adaptacijom zanimljive emisije iz produkcije BBC-ja "This Classical Life" - Život klasike, koja je na prošlogodišnjem natjecanju Prix Italia dobila posebno priznanje. Premijerno izdanje programa "This Classical Life" koji donosimo u adaptaciji predstavlja mladog kontrabasista Sama Beckera. U znalačkim i duhovitim razgovorima, autorica Jess Gillam i gost Sam Becker slušaju i zanimljivo povezuju glazbu velikana različitih razdoblja i provenijencija, poput Berlioza, Dowlanda, Šostakoviča i Bowiea.

Večeras u terminu Priče za velike i male od 19.50 čitamo priču Ane Đokić Pongrašić Nemaš pojma, Grizlijane.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 19:35 možete pratiti emisiju Andromeda koja u našem radijskom prostoru educira javnost i podiže svijest o Svemiru i našem mjestu u njemu. Uz stručnog suradnika odgovara se na pitanja slušatelja, komentira vijesti iz astronomije, astrofizike i astronautike.

Od 20:45 pratite prijenos nogometne utakmice drugog kola Lige nacija Francuska – Hrvatska.


Foto: Dario Njavro za HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 18 sati u terminu Radio-drame emitiramo drugi dio radiodramatizacije satiričkog romana Ante Neimarevića o Prvom svjetskom ratu. Mladići iz be-ha regimente stižu na ratišta blatne Galicije. Mnogi pogibaju, a Tuna, glavni lik i pripovjedač, sve to zapisuje u svojem dnevniku. U njemu zapisuje i da dok trči ususret smrtnoj opasnosti čuje u sebi još jedan glas. On ga zove: Misao.


Foto: Dario Njavro za HRT

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.