Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 poslušajte koje je pouke iz korona krize izvukla europska poljoprivreda? Zašto su njemački poljoprivrednici prosvjedovali tijekom sastanka ministara poljoprivrede u Koblenzu? Kako se s korona krizom nose vlasnici seoskih kuća za odmor koji u svojoj ponudi imaju i domaću hranu? Počela je berba grožđa - vinogradari su zadovoljni urodom i kvalitetom, no brinu ih zalihe svježih vina, čija je prodaja usporena. Punom parom odvija se i žetva suncokreta, čija je otkupna cijena 10 posto veća nego lani.

Nedjeljnu misu od 10 sati prenosimo iz ludbreškog svetišta Predragocjene Krvi Kristove, gdje će se ove godine zbog situacije s koronavirusom okupiti nešto manje hodočasnika. Središnju misu kod zavjetne kapele predvodit će papinski nuncij u našoj zemlji Giorgio Lingua uz domaćeg biskupa Božu Radoša te biskupe zagrebačke crkvene pokrajine.


Foto: Dario Njavro za HRT

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 poslušajte djelo Felixa Saltena Vjeverica Pery. Jednoga jutra vjeverica Pery budi se i ne pronalazi majku. Zabrinuta kreće u potragu za hranom te upoznaje drugog vjeverca po imenu Poro te Bambijevu djecu Guri i Gena. Ovaj četverac ubrzo upada u nevolje te čovjek odnosi Guri u svoj dom. Bambi i Falina moraju pronaći način da oslobode Guri.U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Ane Došen Poglavica Mjesec. 


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.Foto: Dario Njavro za HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati u prvome dijelu Klasične večeri zagrebačkih šišmiša u tumačenju američke sopranistice Jessye Norman donosimo niz popijevaka Roberta Schumanna i Franza Schuberta, te Osam ciganskih pjesama op. 103 Johannesa Brahmsa i naposljetku ciklus Brettl-Lieder Arnolda Schönberga. U drugi dio emisije uvrstili smo uvertiru operi Tannhäuser Richarda Wagnera te orkestralnu predigru i Izoldinu ljubavnu smrt iz glazbene drame Tristan i Izolda, dok u posljednjem programskom bloku emisije donosimo čuvenu izvedbu Brucknerove Sedme simfonije u E-duru.


Foto: Dario Njavro za HRT

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.