Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U prvoj ovosezonskoj emisiji o arhitekturi i dizajnu, Iskustvo prostora, koja se emitira u novom terminu, nakon vijesti u 10 sati, osvrćemo se na dvije aktualne teme, 4. Dane arhitekata održane u Šibeniku i 7. Zagreb Design Week.Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 u ciklusu Putovima Frankopana danas ćemo vas upoznati s kaštelom Bakar.

U emisiji Put pod noge od 12:30 šećemo centrom Koprivnice obilazeći jedini hrvatski muzej bicikala na otvorenom, a naši su vodiči članovi old timer kluba Biciklin.

Kada su krajem 60-ih godina 20. stoljeća portugalskog premijera Antonija de Oliveiru Salazara pitali kako i kada zamišlja nezavisnost Angole i Mozambika, dvaju golemih kolonija na jugu Afrike, Salazar je odgovorio: To je problem koji će se rješavati stoljećima. I početkom 60-ih godina 20. stoljeća počela je oružana borba za nezavisnost tih velikih portugalskih kolonija. Kako je ta borba tekla u Mozambiku poslušajte u Povijesti četvrtkom od 13:10.


Foto: Dario Njavro za HRT

Suradnja Betsie Brown i Sallie Bengston, američkih tvrtki Blind Raccoon i Nola Blue, rezultirala je dvostrukom CD kompilacijom čije pjesme su autorski odabir Tomislava Golubana u emiisji Po vašem izboru od 16:05.

Na koji način se vjerske zajednice u Hrvatskoj suočavaju s novom situacijom oko sprječavanja širenja koronavirusa te kako su se organizirale škole čiji su osnivači vjerske zajednice, doznajte u Religijskom forumu od 18:05.Zajednička emisija Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske Hrvatima izvan domovine od 20:15 uz ostalo donosi: središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspisao natječaj za programe organizacija hrvatskog iseljeništva. Hrvatski sabor kulture objavio pozive na internetske seminare za ples i kazalište namijenjene i Hrvatskim kulturnim udrugama u svijetu, a počela je i nastava u hrvatskim školama u inozemstvu. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.


Foto: Dario Njavro za HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 18 sati u terminu Radio ateljea premijerno emitirano djelo Dore Golub Klasa iznad. Radiofonska igra bavi se imaginarijem generacije rođene nakon pojave suvremenog, širokodostupnog Interneta kakav je uspostavljen početkom devedesetih godina prošloga stoljeća. Imaginarij je to koji je stvorio novi metaforički leksik, te omogućio drugačiji pogled u realnost. Dora Golub smješta svoje dramsko tkivo u Hrvatsku danas, sa svim njezinim klasnim i ideološkim podjelama.  


Foto: Dario Njavro za HRT

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.