Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U emisiji Susret u dijalogu od 9:05 razgovaramo o posljedicama pandemije. Gotovo od početka pandemije papa Franjo upozorava svijet da zaštiti one najranjivije društvene skupine. Zabrinut za socijalne posljedice pandemije smatra kako pokretanje ekonomskih aktivnosti i "novo normalno" ne bi trebalo uključivati socijalnu nepravdu i štetu okolišu. Kako se u našoj zemlji nosimo s pandemijom i njezinim posljedicama? Hoće li ekonomska kriza jednako utjecati na sve slojeve društva, što smo učinili kako bi zaštitili one koji su najugroženiji? Koje inicijative je pokrenula Crkva u našoj zemlji? U emisiji gostuju sveučilišni profesori: pročelnik Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije prof.dr.sc. Stjepan Baloban i ekonomski stručnjak dr.sc. Ljubo Jurčić.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana. Zašto su "Neodlučne slike" tema ovogodišnjeg 11. izdanja međunarodnog fotografskog festivala Organ vida? Te tko su Dobri ljudi koji vas promatraju na zagrebačkom Zrinjevcu? O tome govorimo u današnjoj emisiji Kretanje točke od 10:05.

U emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 govorimo o prvim danima u vrtiću.U emisiji Izvan okvira od 13:10 otkrivamo kako je protekao prvi dan nastave u školama diljem Hrvatske, jesu li se uspješno prilagodili epidemiološkim preporukama i što planiraju učiniti da nikad neizvjesnija školska godina bude što uspješnija za učenike, roditelje, učitelje, ravnatelje i sve ostale dionike života jedne škole.

U prvom jesenskom Oporbenom zarezu gostuje predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro. Rad novog saborskog saziva, zdravstvene i gospodarske mjere u borbi protiv koronakrize, što nas čeka u jesen i kako živjeti u "novom normalnom", kako se Domovinski pokret priprema za lokalne izbore, dio je tema emisije od 15:30 do 16 sati na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije. 

Po vašem izboru od 16:05 iz Fonoteke Hrvatskoga radija slušat ćete odabrane pjesme Arsena Dedića.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Malih formi od 18:05 premijerno emitiramo djelo Tihomira Horvata Agencija - SLUŠAM VAS. Gospodin Antonio je umirovljeni profesor botanike, koji je pokrenuo posao "na crno" to jest na poziv dolazi u kuću/stan i ljudima uz novčanu naknadu ispunjava vrijeme razgovorom i slušanjem njihovih problema. Tako jednom prigodom dođe i kod gospođe Jelice koja je udovica, u mirovini.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo armensku narodnu priču Pohlepni vrapčić i trn u peti.

Od 20:15 slušajte Pomorsku večer iz HRT studija Dubrovnik. Cijela posada broda Zagreb dubrovačke Atlantske plovidbe bit će zamijenjena ovoga tjedna u Manili. Dvadesetak pomoraca dobilo vize za ulazak u Filipine i lete prema Manili! Propitujemo koje su obveze brodari dužni ispuniti prema pomorcima kojima su istekli ugovori, a smjene se ne mogu obaviti! Brodogradilište Brodosplit nastavlja gradnju ophodnih brodova za Hrvatsku ratnu mornaricu! Potpisan ugovor s izvođačem radova za projekt "Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka- Bazen Rijeka" vrijedan 30 milijuna eura. Provjerili smo stanje sigurnosti plovidbe na Jadranu kroz sezonu, a gost emisije bit će i poznati dubrovački kapetan Teo Stražičić, koji vjeruje u budućnost kruz industrije.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.


Foto: Dario Njavro za HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U Okruglom stolu ponedjeljkom od 15:15 Irena Radej Miličić, autorica i voditeljica emisije, novu sezonu otvara raspravom u budućnosti Zagreba, u svijetlu proljetnog potresa i najavljene jesenske obnove. U emisiji sudjeluju: Tihomil Matković, predsjednik Udruge arhitekata grada Zagreba, dr. sc. Kristijan Kotarski , ekonomist, docent na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Tomislav Tomašević, saborski zastupnik i zastupnik u Gradskoj skupštini grada Zagreba.


Foto: Dario Njavro za HRT

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.