Raskid – 2. sezona

16. rujna na HRT – HTV 2 u 20:05 (12)

Smještena u dinamični svijet londonskih odvjetnika specijaliziranih za rastave pripadnika elite, ova zabavna drama bavi se suvremenim brakom i obiteljskim pravom. Autorica je dobitnica Bafte i Emmyja Abi Morgan.

Obitelj Defoe se vraća, ovaj put u nedavno spojeni odvjetnički ured Noble Hale Defoe, u kojem su nekadašnji suparnici sada na istoj strani. A Hannin najnoviji slučaj - vrlo javna i neugodna rastava Fi i Richieja Hansena, najmoćnijeg slavnog para u Ujedinjenom Kraljevstvu - trebao bi uredu donijeti golem publicitet.

Ipak, dok se Hannah bori u jednom od najeksponiranijih slučajeva u karijeri, ispod površine vodi žestoku bitku za spas vlastitog braka. Nakon potresnog otkrića Nathanove nevjere, Hannin nekoć čvrst brak je poljuljan. Osjeća se kao u zamci; bori se da oprosti Nathanu dok je istodobno izjeda krivnja zbog strastvenog preljuba u koji se upustila s Nathanom. Hoće li se odlučiti za potez koji bi mogao završiti okončanjem braka? Ili može imati sve?

U 3. epizodi Hannin osobni i profesionalni život kolidira kad Nathana angažiraju na predmetu Hansen, dok ona očajnički pokušava prikriti dokaze preljubničke veze s Christiejem. Istodobno Nina, za dlaku izbjegavši osudu za krađu u trgovini, bori se s odlukom da prekine trudnoću, a predmet s Hannom odražava upravo Ninine probleme. Rose se, u silnoj želji da opet zarudni, počinje pitati tko joj je zapravo otac te pokušava uvjeriti sestre da naprave DNK testiranje.

U seriji THE SPLIT 2 glume Nicola Walker, Annabel Scholey, Fiona Button, Deborah Findlay, Stephen Mangan, Barry Atsma i drugi.

Scenarij potpisuje Abi Morgan.

Redatelji su Paula van der Oest i Joss Agnew.