Darko Rundek s Jazz orkestrom HRT-a zatvara Sunčanu stranu Prisavlja

Petak, 11. rujna na HRT - HTV 3 i HRT - HRA 2 u 21 sat

 
Darko Rundeka zahvaljujući korijenima u punkersko-novovalnom okružju, najčešće svrstavaju među rock glazbenike. No on njeguje jedinstveni zvuk u kojem spaja najrazličitije utjecaje i stilove, poigravajući se, u kazališnoj maniri, vlastitom estetikom, iznenađujući sa svakim novim projektom. Još od Haustora, u Rundekovim instrumentacijama brass sekcija zauzima istaknuto mjesto, pa je cijela big band formacija koja mu je na raspolaganju uz Jazz orkestar HRT-a prirodna nadogradnja.
Nakon što su napunili dva dana zaredam dvoranu Gorgona zagrebačkog MSU-a, Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem umjetničkog voditelja ansambla, Mirona Husera začinit će ljetnu večer na Sunčanoj strani Prisavlja. Publika na travi i pred malim ekranima ponovo će moći uživati u novim jazz aranžmanima Rundekovih starih hitova poput Šejna, Ene, Šala od svile, Bi mogo da mogu, Uhoda, Čudnih misli, Apokalipsa, Ruke, Ti i ja… ali i onih nešto novijeg datuma - Slick Señorita, Wanadoo, Ima ih…

Veliko finale Sunčane strane Prisavlja

 
Mjesta na ntravnjaku HRT-a za ovaj veliki finale uspješne sezone odavno su popunjena, pa uživajte u izravnome prijenosu uvodne emisije uživo Apokalipso sviraju od 20:05, te potom koncerta od 21 sat na Trećem programu HTV-a, valovima Drugog programa HR-a  te preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj se videoteci, kao i na YouTube kanalu HRT-a, nalaze i svi prethodni programi Sunčane strane Prisavlja.