Prirodni svijet - Neodoljiva energija vidre

17. rujna na HRT – HTV 2 u 15 sati

Otkrijte tajne preživljavanja ovih zaigranih i prilagodljivih vrhunskih plivača.


Vidre su zaigrane, prilagodljive i vrhunski su plivači. Uz pomoć tri mladunca vidre koji su ostali bez roditelja, usporenog snimanja i inovativnih eksperimenata ovaj nevjerojatni dokumentarac otkriva kako vidre uspijevaju svladavati dva svijeta - vodeni i kopneni.

Vidjet ćemo mladunce dok uče kako postati stručni podvodni lovci i dok otkrivaju da je vidrama obitelj uvijek na prvome mjestu. Doznajte kako se amazonske divovske vidre zajedničkim snagama odupiru aligatorima. Otputovat ćemo i na Aljasku vidjeti mame dok upuhuju zrak u krzna svojih mladunaca kako bi im pomogle da prežive u ledenoj zimskoj vodi.

Upoznajte obitelj glatkih vidri koje uspješno žive u gusto naseljenom Singapuru. Te iznimno društvene životinje oslanjaju se na suradnju obiteljskih skupina kako bi preživjele, a snimke izbliza pokazat će nam kako se obiteljske veze stvaraju i učvršćuju.

Od riječnih vidri u Yellowstoneu do onih koje su svladale život na moru, ova stvorenja puna karaktera prilagodila su se i uspješno žive u različitim sredinama diljem svijeta.

Dokumentarni film SUPERCHARGED OTTERS odabrala je Mira Vočkinić.

Produkcija:  Thirteen, LLC i BBC Studios u koprodukciji s WNET-om