Einstein - Teorija ljubavi

25. rujna na HRT – HTV 2 u 21 sat

Jedan od najvećih genija 20. stoljeća, slavni fizičar Albert Einstein, otkrio je da je intelekt moćan afrodizijak. No uspješne i lijepe žene koje su se zaljubile u tog velikana morale su se suočiti s činjenicom da je Einstein najviše volio znanost. Međutim, imao je ljubav: bio je u fatalnoj, strastvenoj vezi s Margaritom Konjenkovom, ženom slavnog sovjetskog kipara. Ruska Mata Hari dobila je u zadatak od sovjetske tajne službe pribaviti informacije o razvoju atomske bombe u SAD-u.


Njihova divna ljubavna priča imala je nesretan kraj: Margarita i Einstein zauvijek su se rastali 1944. Njoj je ostalo nekoliko uspomena, a njemu sjećanja, njegov genijalan um i nadahnuće koje je proisteklo iz vječne ljubavi prema Margo...

U 1. epizodi upoznajemo se s kontroverznom ljubavnom vezom Einsteina i Konjenkove, za koju se mislilo da je ruska špijunka. U 2. epizodi Albert i Margarita sve se više zbližavaju. Albert je spreman prepustiti se plamenu ljubavi, ali u tome ga koči strah da će povrijediti svoju ženu Elsu. Obitelji su u prijateljskim odnosima. Konjenkov prihvaća Einstenov poziv da ga posjeti.

U seriji Einstein - Theory of Love redateljice Elene Nikolaeve glavne uloge imaju Dmitrij Pevcov, Olga Budina i Aleksandr Baluev. Urednica je Jasmina Božinovska Živalj.