Prvi program HTV-a najgledaniji tv kanal tijekom ljeta

Prvi program Hrvatske televizije (HRT-HTV1) bio je najgledaniji televizijski kanal u srpnju i kolovozu ove godine s udjelima u gledanosti (SHR) od 14,01 posto za kolovoz, te 14,60 posto za srpanj. Pokazuju to službeni podaci koje je objavila Agencija za elektroničke medije (AEM), temeljem istraživanja koje je provela tvrtka AdScanner na uzorku od 900 kućanstava, a koja predstavljaju 720.000 IPTV i kabelskih kućanstava u Republici Hrvatskoj.

Jesenska shema HTV-a počinje 21. rujna

Visoka gledanost HRT-a rezultat je izvrsne ljetne programske sheme javnog servisa, koju su među ostalim obilježili i vrhunski dokumentarni i igrani sadržaji u prime timeu.

HRT-ov portal i multimedija punim jedrima u jesensku shemu

Gledatelji su rado pratili domaće dokumentarne serijale - Najveće svjetske fešte, Opstanak, Predsjednik, Junaci našeg doba (koje ujedno možete pronaći i u videoteci naše multimedijske usluge HRTi).Pratili su također i najkvalitetnije svjetske dokumentarne sadržaje, poput serijala Najveće svjetske planine, Veliki koraljni greben s Davidom Attenboroughom, Divlja priroda… Bilo je tu i svake večeri atraktivnih filmskih naslova poput: Vincent, Počinjem ponovno, Pele: legenda je rođena, Jackie, Skakač...

Sve o Domovinskom ratu na usluzi HRTi

Najveću pozornost, dakako, uvijek izazivaju brojni izravni prijenosi, poput obilježavanja 25. godišnjice vojno-redarstvene operacije Oluja iz Knina, prijenos Sinjske Alke kao i sportski prijenosi međunarodnih natjecanja.Facebook stranica HRT Sport i mrežne stranice na HRT-ovu portalu donose vam najvažnije informacije iz svijeta domaćeg i stranog sporta!

Najgledanija emisija u kolovozu bio je prijenos finala nogometne Lige prvaka na HTV 2. Dvoboj PSG-a i Bayerna ostvario je 41,3 posto sharea, a polufinalni okršaj Lyona i Bayerna na HTV2 imao je 33,83 posto.

Novi premijerni domaći dokumentarni sadržaji na HTV-u

U petnaest najgledanijih emisija u kolovozu preko polovice, odnosno njih osam, bilo je HRT-ovih, dok ostatak odlazi na druge dvije nacionalne televizije, a u analizu su bili uključeni svi zemaljski i nezemaljski kanali.


Foto: Pixabay

Vrhunski strani dokumentarni sadržaji od ove jeseni na HTV-u

Hrvatska radiotelevizija od početka ove godine najgledanija je televizija u zemlji. Od ponedjeljka, 21. rujna, HRT kreće sa svojom novom jesenskom shemom, koja na male ekrane donosi bogatstvo premijernih domaćih i stranih sadržaja svih formata, i s kojima će zasigurno osvojiti još širu publiku.

Nove sezone popularnih stranih serija