Rimski praznici Catherine Fulvio

25. rujna na HRT – HTV 2 u 12:30

Vrhunska kuharica Catherine Fulvio predstavlja nam gastronomiju jednog od najvećih svjetskih gastronomskih centara. Odvest će nas u obiteljske kuće i velike talijanske restorane. Kako će naglasak biti na obiteljskim jelima, posjećivat će talijanske obitelji kako bi pokušala doznati tajne naslijeđenih recepata.

Želi pronaći nadahnuće u gradu gdje je izmišljena moderna gastronomija i gdje ima više restorana s Michelinovim zvjezdicama nego igdje drugdje na svijetu, a to je Rim.

Catherine će obići cijeli grad na Vespi i posjećivati prijatelje, kuhare i učitelje po tržnicama, restoranima i domovima Rimljana u potrazi za nadahnućem.

1. epizoda: Drevna rimska hrana
Catherine Fulvio započinje potragu za nadahnućem u rimskom židovskom getu gdje pronalazi skriveni dragulj. Ovdje će naučiti kako je židovska zajednica utjecala na rimsku gastronomiju. Upoznat će i prvu amatersku kuharicu Rosariju, koja će pripremiti jelo od usoljenog bakalara, janjeći gulaš, ukusne bruschette i jednostavan, ali odličan desert s breskvama i amarettima.

2. epizoda: Ulična hrana
Catherineina potraga za nadahnućem odvest će je u tipičnu pekarnicu gdje će vidjeti kako se priprema bijela pizza. Posjetit će lokal gdje se pije najbolja kava u Rimu, i poput Michelle Obame, okušat će se u pripremi sladoleda u najboljoj slastičarnici u gradu. U ovoj epizodi gostovat će kod Giulije koja će pripremiti tjesteninu s krumpirom i mahunama. Catherine će skuhati tipično rimsko jelo saltimbocca alla romana i pokazat će nam kako kod kuće ispeći savršenu pizzu i pripremiti jednostavnu alternativu domaćem sladoledu.

Dokumentarnu seriju odabrala je Andrijana Škorput.