Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U emisiji A sada Vlada od 8:05 gost je Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. 

Od 9:30 pratite prijenos Aktualnog prijepodna Hrvatskoga sabora.

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

Skladatelj, aranžer, pijanist, dirigent i veteran talijanskog orkestralnog jazza Armando Trovajoli karijeru je počeo kao jazz glazbenik 40-ih godina prošlog stoljeća. Ubraja se u najbolje ne samo talijanske nego i europske produkcije. Izvedbe koje ćemo čuti u emisiji Po vašem izboru od 16:05 s orkestrom Armanda Trovajolia i zborom "4 + 4" Nore Orlandi posvećene su obljetnici velikog američkog skladatelja Georgea Gershwina


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U terminu Malih formi od 18:05 poslušajte djelo Antona Pavloviča Čehova Vodvilj. Osip Fjodorovič Kločkov je, završivši čitanje svojeg vodvilja pred gostima, obasut nevjerojatnim pohvalama, prijedlozima da napusti redoviti posao i preda se posve pisanju. Ali… onda uslijede kritike. Nevjerojatne kritike.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Sanje Lovrenčić Noć bez mjeseca.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 19 sati možete slušati prijenos nogometne utakmice trećeg pretkola Lige prvaka Ferenvaros - Dinamo.

"Zagrebački solisti Dubravi" naziv je koncerta Zagrebačkih solista koji su održali u Narodnom sveučilištu Dubrava. Riječ je o najuglednijem hrvatskom komornom ansamblu koji je sa 3500 koncerata na svim kontinentima jedan od vodećih srodnih sastava u svijetu, a njihov je nastup navečer bio poklon svim posjetiteljima nakon istog dana održane likovne kolonije u organizaciji Hrvatske udruge kreativnih amatera koja je za motiv imala zagrebačke crkve, stradale u potresu. O tome večeras u emisiji Ovo malo duše od 21 sat.


Foto: Dario Njavro za HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 10 sati možete pratiti biskupsko ređenje mons. Ante Jozića. Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin u Solinu će za biskupa zarediti mons. Antu Jozića kojega je papa Franjo imenovao naslovnim nadbiskupom Cise i apostolskim nuncijem u Bjelorusiji. Misa s obredom biskupskog ređenja bit će u 10 sati u novoj župnoj crkvi Svete Obitelji Prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu.


Foto: Dario Njavro za HRT

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.