Planine Južne Koreje - Pogled iz zraka

21. rujna na HRT – HTV 3 u 18 sati

Skladno oblikovane tektonskim silama Zemlje i velikim vulkanskim erupcijama, planine su fascinantan prirodni fenomen, od njihova nastanka pa sve do njihovog današnjeg izgleda. Sa svojom nametljivom prisutnošću u našem svijetu, planine su oduvijek imale važnu ulogu u životima ljudi zbog svoje ljepote i neizmjerne veličine.

Stoga su diljem svijeta oduvijek bile sastavni dio ljudske povijesti, kulture i religije. Mnogi tvrde da postoji nešto posebno u ovom univerzalnom fenomenu jer su planine tijekom povijesti u mnogim društvima postale središte duhovnog života.

U ovoj seriji snimanoj iz zraka vidjet ćemo neke od zemalja koje su pretežito planinske te saznati više o njihovoj povijesti i kulturi istražujući njihove planine. Pobliže proučavajući povijest svake planine, od njezinih početaka iz pradavnih vremena pa sve do jedinstvenih priča o najvažnijim kulturnim i povijesnim događanjima u pojedinoj zemlji, ovo nam zračno putovanje želi predstaviti najspektakularnije planinske zemlje na svijetu.

Dokumentarni film AERIAL MOUNTAINS - SOUTH KOREA odabrala je Mira Vočinkić.