Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Centar u Nazorovoj zatvoren je samo privremeno dok se ne obnovi i postane siguran za boravak djece, izvjestilo je ministarstvo socijalne politike prije pet godina kad su tri dana pred početak nastave zatvorili objekt Vinka Beka u Nazorovoj. Prije dvije godine ministrica Murganić najavila je izgradnju nove zgrade u Kušlanovoj koja je trebala biti gotova do ove godine. Trenutno je stanje da je izdana građevinska dozvola, a postupak javne nabave izvođača radova trajao je čitavu godinu. Kad će napokon početi gradnja, pitamo u emisiji Šesto čulo od 9:30.

U emisiji Iskustvo prostora od 10:05 pozivamo vas na dvije izložbe koje se referiraju na dijelove opusa dvojice istaknutih autora, teoretičara i kritičara dizajna Matka Meštrovića i arhitekta Radovana Nikšića.Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 u ciklusu Putovima Frankopana vodimo vas na Trsat.

U emisiji Put pod noge od 12:30 vodimo vas u šetnju kroz Galeriju Antuna Augustinčića.

Govorio je da je svoje prvo veliko djelo završio dok je odjekivala grmljavina topova iz bitke između Napoleonove i pruske vojske. Imao je težak, neproničan stil pisanja i bio je loš predavač, ali već za života dobio je status najvećeg živućeg filozofa. I danas se ponavljaju njegove rečenice poput: Istina je cjelina, Što je umno to je i zbiljsko, što je zbiljsko to je i umno i govori se o njegovim frazama o lukavstvu uma ili svjetskom duhu na konju. On je Georg Wilhelm Frierdich Hegel i ove se godine navršava 250 godina od njegovog rođenja. Život i djelo tog filozofa tema su današnje Povijesti četvrtkom od 13:10.


Foto: Dario Njavro za HRT
Izbor pjesama s kompilacijskog albuma Collection volume II kojeg su objavile američke etikete Blind Raccoon i Nola Blue, autorski je odabrao Tomislav Goluban za emisiju Po vašem izboru od 16:05.

Što židovski vjernici slave blagdanom Nove godine - Ros Hasan? Kako su kršćani zajednice Riječ života obilježili svoju godišnju skupštinu te o čemu će biti riječi na još jednoj konferenciji posvećenoj kršćanskom poduzetništvu, bit će riječi u Religijskom forumu od 18:05.U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Mladena Kopjara Pustolovine kraljevića Iana.

Zajednička emisija Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske Hrvatima izvan domovine od 20:15 uz ostalo donosi: mons. Petar Palić zaređen je 14. rujna za novoga biskupa mostarsko-duvanjskog i trajnog upravitelja trebinjsko-mrkanskog. U Bosni i Hercegovini u listopadu će biti održani lokalni izbori, osim u Mostaru, gdje će građani u skladu s odlukom Središnjeg izbornog povjerenstva BiH nakon 12 godina blokade 20. prosinca birati gradonačelnika i gradsko vijeće. U četvrtak i petak Dani su otvorenih vrata Hrvatskog doma Beč.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U emisiji U drugom filmu od 10 sati donosimo pregled nominiranih serija za nagradu Emmy koja se nakon dugo vremena vraća na HTV. U nedjelju navečer saznat ćemo tko su dobitnici, a danas vam sviramo glazbu iz najnominiranijih serija ove godine.

U emisiji Homo sapiens od 12:35 gošća Željke Ogreste je hrvatska je pop pjevačica Ivana Banfić koja je nedavno objavila svoju biografiju "Devedesete" u kojoj otvoreno progovara o mnogim intimnim situacijama koje je proživjela tijekom svoje glazbene karijere.Od 15:30 možete pratiti prijenose nogometnih utakmica drugog pretkola Europske lige Renova – Hajduk te od 20:45 Osijek – Basel.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati emitiramo snimku pijanističkog recitala nagrađivanog hrvatskog pijanista Ivana Krpana. Recital je održan 17. kolovoza u Splitu, na 7. Piano Loop Festivalu, u Dioklecijanovim podrumima. Na programu su djela Johanna Sebastiana Bacha, Franza Schuberta, Franza Liszta i Blagoja Berse, a o festivalu razgovaramo s ravnateljicom festivala Vanesom Kleva i Ivanom Krpanom.


Foto: Dario Njavro za HRT

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)

Tajne izlaze na vidjelo i laži se počinju urušavati kad se Hannah mora suočiti s posljedicama svoje slavljeničke zabave, dok ekipa iz ureda Noble Hale Defoe prisustvuje dodjeli nagrade za Ruth. Dio je to sadržaja 4. epizode serije Raskid koja je na rasporedu u 20:05. Potom slijedi britanska sportska komedija Jedne noći u Istanbul sa Stevenom Waddingtonom i Paulom Barberom u naslovnim ulogama.

Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.