Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Europska unija je, nakon početnih nesnalaženja, odlučila ubrzati realizaciju zajedničkih politika koje bi trebale ojačati borbu protiv pandemije i njezinih posljedica na gospodarstvo. Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen pozvala je u srijedu na zajedništvo u EU. Je li Hrvatska spremna za nove europske politike? O tome, ali i o stanju u SDP-u i izborima za predsjednika stranke razgovarat ćemo s Toninom Piculom, SDP-ovim zastupnikom u Europskom parlamentu u Intervjuu tjedna od 10:05.U emisiji Tisuću bisera od 10:30 govorimo o izgradnji prve marine na samom jugu istarskog poluotoka u Ližnjanu. Govorit ćemo i o nastavku uređenja jedine pulske javne gradske plaže Hidrobaze u koju je dosad uloženo 14 milijuna kuna. Donosimo i priču o Puljanki Moreni Andačić koja je kamerom zabilježila i arhivirala više od 200 petroglifa prije nego što budu nepovratno nagriženi zubom vremena i intervencijom ljudi, a nalaze se urezani u stijenama uz pulsku obalu.U emisiji U sobi s pogledom od 11:05 gostuje leksikograf Velimir Visković.

Marko Osmanović je pjevač i gitarist iz Daruvara koji je s vlastitim sastavom Cota G4 do sada objavio tri studijska albuma. U današnjoj emisiji Vrijeme za glazbu od 12:20 emitiramo drugi dio razgovora čiji je autor Tomislav Goluban.U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 uz ostalo donosimo: zastupnica Samostalne demokratske srpske stranke, Dragana Jeckov ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu postavila je pitanje o registraciji škola na srpskom jeziku i ćirilićnom pismu. U čast Vladimiru Matijeviću, jednom od najvećih dobrotvora srpskog naroda, a na pomoć učenicima i studentima slabijeg materijalnog statusa, i ove je godine Srpsko privredno društvo Privrednik organiziralo Privrednikovu likovnu koloniju. 


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Radio scene od 18:05 premijerno emitiramo djelo Vladimira Stojsavljevića Kradljivac knjiga. Inspirirana stvarnim događajima originalna radijska drama ispisana je na tragu psihološkog trilera i drame glavnog lica, inteligentnog, manipulativnog i suicidalnog Alexa, mladića koji je svoje sposobnosti upotrijebio da opljačka najvrjednije knjige Nacionalne sveučilišne knjižnice. 


Foto: Dario Njavro za HRT

U današnjoj emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o etnoskupini Afion i njihovu novom albumu Treći bilbil. Afion je hrvatsko-makedonski etnosastav koji izvodi glazbu iz svih područja Hrvatske, Makedonije, ali i ostalih dijelova svijeta. Naš je sugovornik Danijel Maoduš, gitarist Afiona.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Dubravke Zrnčić Kulenović Duga - najljepša riba oceana.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija prijenose susreta rukometašica Lige prvaka Gyor - Podravka od 16 sati, te nogometnih utakmica hrvatske Lige Gorica - Istra od 17 sati i Dinamo - Slaven Belupo od 19 sati.


Foto: Dario Njavro za HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati u Operi na Trećem poslušajte snimku opere Pikova dama Petra Iljiča Čajkovskoga. Solistima, Zborom i Orkestrom Metropolitan opera u New Yorku ravna Vasily Petrenko.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.