Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Koliko u Hrvatskoj ima vukova, kolike štete uzrokuju poljoprivrednicima i jesu li nadoknade koje se isplaćuju primjerene gubicima? Glavna je to tema Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05 u kojoj iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja gostuju Zrinka Domazetović i Jasna Jeremić. Govorimo i o mogućim štetama koje zbog Afričke svinjske kuge u Njemačkoj prijete svinjogojskoj proizvodnji, problemima za koja su rješenja na sastanku s ministricama Vučković i Tramišak tražili Slavonci. Čut ćete i pobjednike ovogodišnjeg izbora za najbolji OPG i kako općina Karlobag na Baškim Oštarijama proizvodi vrhunsko meso, mlijeko i sir.Nedjeljnu misu od 11 sati pratimo iz župne crkve sv. Martina u Ščitarjevu. Uz bogatu povijest kako onu društvenu, mjesta nadomak Zagreba i Velike Gorice, tako i onu vjerničku saznat ćemo nešto više u razgovoru sa župnikom Stjepanom Tenšekom, koji vodi pastoralnu skrb o župi. Reportažu o župi pratimo od 10:50.

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Radio igre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Selme Lagerlof Crvendać. Kako su ptice dobile boje? Jesu li oduvijek bile šarene ili su boju zaslužile pjevanjem? Ako nešto jako želiš ili ako u nešto jako vjeruješ možeš sve, barem tako misli maleni crvendać dok okolo pjeva i pokušava zaslužiti crveno perje za kojim žudi.U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušamo dio albuma Iz sveg klasa u izvedbi vokalnog ansambla Akvarel iz Osijeka i razgovaramo s njihovom voditeljicom Ozanom Tomić.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 premijerno čitamo iransku priču Tajanstveni konjanik.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Kombinirani prijenos košarkaške utakmice Zadar - Šibenka i nogometne utakmice hrvatske Lige Varaždin - Osijek možete slušati od 17 sati.


Foto: Dario Njavro za HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Znakovi za Vladu Gotovca; Festival Zagreb - grad poezije od 18. do 20. rujna obilježava 90. obljetnicu Gotovčeva rođenja. Uz Muzej za umjetnost i obrt i Maticu hrvatsku, spomenu na Gotovca pridružuje se Treći program Hrvatskog radija od 20 sati posebnim izdanjem četverosatne emisije Klasična večer zagrebačkih šišmiša, u kojoj je 16. travnja 2000. Vlado Gotovac razgovarao s autorom i voditeljem Zlatkom Madžarom. Bio je to njegov posljednji, umnogome atipičan javni nastup.


Foto: Dario Njavro za HRT

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.