Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U emisiji Susret u dijalogu od 9:05 gostuje ugledni hrvatski teolog dr. sc. Tonči Matulić s kojim razgovaramo o utjecaju pandemije koronavirusa na život Crkve i vjernika.Kako jedna vizionarska studija o djelovanju tehnologije na planetarni ekosustav i ljudsko zdravlje može biti temelj jedne izložbe? Koja je inspiracija novog ciklusa slika Jelene Bando u Galeriji zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti? Koji se mladi hrvatski fotografi predstavljaju na izložbama u okviru ovogodišnjeg Organa vida? O tome govorimo u emisiji Kretanje točke od 10:05.Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U Minijaturama za radoznale od 12:23 vodimo vas do Varaždinske Vindije. Još jednog hrvatskog arheološkog lokaliteta s bogatim nalazima neandertalaca. I ovoga puta o njima nam govori profesor s odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu Ivor Karavanić, a priču je zabilježila Maja Raguž.

Kako bi maksimalno zaštitili svoje, ali i zdravlje svojih učenika, učitelji i profesori nastavu drže pod maskama. Postoje li metode pomoću kojih mogu sačuvati glasnice koje su i bez zaštitnih maski pod velikim opterećenjem, kako da dišu što ispravnije i održavaju higijenu svoga glasa, otkrivamo u emisiji Izvan okvira od 13:10.Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković gost je emisije S Markova trga od 15:30 do 16 sati na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije. Prve saborske sjednice u novom sazivu, prvi zakoni, ali i prvi zastupnici bez imuniteta,  rad Sabora u ozračju korona krize, odluke Ustavnog suda, pripreme za lokalne izbore, dio je tema emisije koju uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete pop rock sastav Pips, Chips & Videoclips.


Foto: Dario Njavro za HRT
U terminu Malih formi od 18:05 premijerno emitiramo djelo Nikice Klobučara Mali noćni lov. Dokumentarna forma o lovu na ribe, o dječjoj zaigranosti, znatiželji i oduševljenju. O dječjem otkrivanju (pod)morskoga svijeta na jednom dalmatinskom otoku, jedne magične ljetne noći.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Anđe Marić Dora.

Od 20:15 u Pomorskoj večeri koja se realizira iz HRT studija u Zadru uz ostalo poslušajte: posada broda Zagreb Atlantske plovidbe vratila se u Hrvatsku nakon devet mjeseci provedenih na moru. U šibenskom brodogradilištu Iskra isporučili više od stotinu brodova norveškom naručitelju. Kakva je bila nautička sezona i što čarteraši očekuju od posezone? Provjerili smo kako se odvija nastava u zadarskoj Pomorskoj školi, te kako teku pripreme za novu akademsku godinu na sveučilišnom Odjelu za pomorstvo u Zadru.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)


Foto: Dario Njavro za HRT

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Što se već događa i što će se u procesima zaustavljanja kineskog gospodarstva dogoditi sa upravljanjem zdravstvenom, gospodarskom i društvenom globalnom krizom, i kako pandemija Covid-19 postaje ključni "akcelerator transformacije svijeta"?U emisiji Okrugli stol ponedjeljkom od 15:15 na Trećem programu Hrvatskoga radija govore:dr. sc. Vladimir Arčabić, docent na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u studiju Hrvatskog radija i Vedran Obućina, diplomirani politolog i novinar iz Rijeke, pročelnik Odjela Instituta za europske i globalizacijske studije, telefonom iz Rijeke.


Foto: Dario Njavro za HRT

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.