Bogata i raskošna jesen uz HRT!

Udarni programski noviteti sezone koja je pred nama donose nam bogatu i raskošnu jesen uza sve HRT-ove programe i platforme.

HRT-ov portal i multimedija punim jedrima u jesensku shemu

Uz nove sezone popularnih formata Tko želi biti Milijunaš?, A strane, Volim Hrvatsku, Zvijezde pjevaju, jesensku shemu, među ostalim, obilježit će nove sezone domaćih dramskih serija, premijere domaćih igranih filmova, sjajni domaći i strani dokumentarci, ali i vrhunski strani filmovi, nova informativna i uzbudljiva sportska sezona, kao i nova platforma dječjeg programa.Mnoštvo premijernih sadržaja i programskih poslastica

Iz jesenske sheme, koja počinje sutra 21. rujna, ponajprije izdvajamo novi središnji Dnevnik, svojevrsnu "zvijezdu jeseni" HRT-ova IMS-a, koji će se od 19 sati emitirati iz novog Studija 12 na Prisavlju. Bit će, među ostalim, pet minuta dulji, s dinamičnijim prilozima i novom, vrhunskom grafikom.

Budite i dalje uz Dnevnik u 19 sati!
Naš već uobičajeni, vrhunski domaći dramski sadržaj, bit će obogaćen s novom sezonom popularnog Crno-bijelog svijeta i novom dramskom serijom Dnevnik velikog Perice. Pri kraju su i pripreme za snimanje još jedne dramske serije - Područje bez signala. Producent je Kinorama, a redatelj Dalibor Matanić.Ujedno nam ostaje i termin hrvatskog suvremenog filma četvrtkom na Drugom od 21 sat, koji nam donosi desetak domaćih premijera (poput Brešanovog filma Koja je ovo država, Sviličićevog Glasa, Marasovićeva Comics Sansa i drugih.) Također, ostaje nam i termin hrvatskog antologijskog filma petkom na Trećem od 22 sata s ciklusima Veljka Bulajića, Branka Bauera, Kreše Golika...

Novi premijerni domaći dokumentarni sadržajiKako naglasak stavljamo upravo na domaći program, što je, uostalom, i glavna zadaća javne televizije, valja istaknuti i vrhunske domaće dokumentarne serije: A Porina dobivaPametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac, Nesreća 2, Opstanak 2, Kolaži o laži, Velikani hrvatskog glumišta, Udomi me, Berge Istra i Dani kada se tresao Zagreb.Uz to, i Tončica Čeljuska nam priprema nove zanimljive goste u novoj sezoni talk showa U svom filmu. Tako u prvoj ovosezonskoj emisiji, koju prikazujemo u utorak 22. rujna na Prvom programu u 20:10, gostuje Kristina Ivanuš, djevojka iz SOS dječjeg sela, dobitnica svjetske nagrade za izvrsnost.I Zabavni program ove jeseni starta punim jedrima: uz devetu sezonu izvrsnog showa Zvijezde pjevaju, koja počinje 3. listopada, te zabavnog showa Volim Hrvatsku s novim zanimljivim igrama, gledat ćemo i novu sezonu 5.com s Danielom. Usto, uz game-show Potjera koji je već krenuo, popularni kviz Tko želi biti milijunaš? na rasporedu je od četvrtka 24. rujna, dakako, i dalje prema tzv. "novo normalno" konceptu, tj. epidemiološkim pravilima snimanja bez publike.

Nove sezone popularnih stranih serija

Vrhunski strani dokumentarni sadržaji

Uz već uobičajeni vrhunski strani dokumentarni program, strane i popularne kostimirane serije te brojne atraktivne filmske premijere, HTV i u novoj sezoni vodi računa o ispunjavanju svoje javne funkcije.Tako je, primjerice, velika pozornost u shemi posvećena upravo kulturnim sadržajima te školskom programu i novoj platformi za djecu i mlade, uz novu sezonu Škole na Trećem, koju emitiramo od 14. rujna, te nekoliko posve novih emisija i formata namijenjenih upravo djeci i mladima.Kad je pak riječ o Sportskom programu, u sklopu njega nastavljamo s našim najjačim i najgledanijim emisijama - Stadionom, koji se emitira ponedjeljkom navečer i prati zanimljivosti s domaćih i europskih travnjaka, te nogometnom Ligom prvaka, koja će ove sezone početi malo kasnije, ali će se i igrati u "bržem ritmu", što nam pak jamči pojačanu dozu nogometnih uzbuđenja. Nova druženja uz najelitnije europsko klupsko natjecanje zakazujemo za 24. rujna, kada je na rasporedu superkup, zatim 23. i 30. rujna kada u programu imamo prijenose play off utakmica Lige prvaka, a grupna faza ponudit će nove dvoboje, posebne studijske emisije i sažetke u uobičajenom izdanju srijedom.Pratimo i košarkašku NBA ligu,čija bi sezona mogla potrajati sve do sredine listopada, a onda se nova nastaviti već početkom prosinca. Ukoliko tome dodamo praćenje domaće košarkaške lige i nastupa reprezentacije, košarke će biti i više nego dovoljno u našim sadržajima.

Kraj rujna rezerviran je za novo izdanje Roland Garrosa (21. rujna do 11. listopada), a mečeve iz Pariza moći ćete pratiti na našem Drugom programu. Nova veslačka uzbuđenja očekuju nas od 9. do 11. listopada na Europskom prvenstvu u Poljskoj (Poznan).


Izvor: PIXSELL - judo (foto: Marko Prpic), skijanje (EXPA/PIXSELL), veslanje (foto: Marin Tironi)

Jesen nudi u uobičajenom terminu krajem listopada i novu sezonu svjetskog skijaškog kupa, a od 30. listopada do 1. studenoga na rasporedu je i zagrebačko izdanje Judo Grand Prixa. To su sadržaji koji bi trebali biti osnova Sportskog programa u jesenskoj shemi, ali i sadržaja našega Drugog programa. Uza sve to, Sportski program HTV-a se već uvelike priprema i za najveće sportske događaje u 2021. - EP u nogometu i Olimpijske igre u Tokiju. Uz navedene sadržaje najveću novost i izazov donosi nam i produženo trajanje sportskih minuta u novom TV Dnevniku.

Također, u novoj jesenskoj shemi HTV-a umjesto popodnevne mozaične emisije Dobar dan, Hrvatska, u tom ćemo terminu, na traženje gledatelja, emitirati izvrsne strane dokumentarce.Ekipa emisije Dobar dan, Hrvatska se, pak, pridružuje kolegama iz publici omiljene jutarnje emisije Dobro jutro, Hrvatska, koja, po novome "voznom redu", od sutra kreće i u novom terminu - od 6:30 do 10 sati na Prvom programu.

Na Hrvatskoj televiziji radilo se cijelo ovo ljeto kako bi spremni dočekali jesen - pa čak i s mogućom novom koronakrizom, jer HRT kao javni servis svih građana Hrvatske ne može ništa prepustiti slučaju.

Jesenska shema u programima Hrvatskog radijaPosebnu emisiju Jesen u mom domu - Dom je tamo gdje je HRT, u kojoj je predstavljena jesenska shema, možete pogledati na multimedijskoj usluzi HRTi.