Novi Dnevnik 2 od 21. rujna

Ponedjeljak, 21. rujna na HRT - HTV 1 u  19 sati

S prvim danom nove Jesenske sheme HRT-a počinje emitiranje središnjeg, večernjeg Dnevnika HTV-a iz novog Studija 12 na zagrebačkom Prisavlju.

Budite i dalje uz Dnevnik u 19 sati!

Dnevnik će trajati od 19.00 do 20.05. "Tema dana" više neće biti na samom kraju, nakon vremenske prognoze, već će biti unutar samog Dnevnika. Kao i do sada, novinari Informativnog programa HTV-a javljat će se s mjesta događaja, pravodobno informirati javnost, propitkivati i analizirati.Voditelji su Đurica Drobac, Marta Šimić Mrzlečki i novo lice - Vlatka Kalinić, naša dugogodišnja novinarka. Uz njih u Dnevniku će biti i naši brojni novinari, reporteri specijalizirani za određena područja, koji će gledateljima uz najmoderniju grafiku predstaviti, opisati ili objasniti određenu temu.

Ravnatelj Bačić o novom Dnevniku HRT-a
Od ponedjeljka emitiramo Dnevnik iz novog studija


Projekt izgradnje novog Studija 12 Informativnog programa trajao je dvije godine. Instalirani su najmoderniji sustavi tehnološke podrške, od nadopune tzv. "virtualne stvarnosti" do najsuvremenijih videozidova i grafike. Time će Informativni program HRT-a, slijedeći najmodernije trendove vodećih europskih javnih televizija, donositi gledateljima pravodobnije i kvalitetnije informiranje.
Nakon 30 godina duge povijesti Dnevnik izlazi iz malog studija od svega 50-ak kvadrata u četiri puta veći Studio 12.