Kolarović o velikom uspjehu Sunčane strane Prisavlja

Kao što već znate, vrlo uspješna sezona open-air programa Sunčana strana Prisavlja nastavlja se, zbog velikog zanimanja publike, kao i iznimno pozitivnih reakcija javnosti, glazbenika i medija, Tako već u utorak, 22. rujna na naš prisavski travnjak pozivamo rokere i alternativce, jer sviraju Kojoti, a u srijedu će Prisavlje "zapaliti" Vatra i Ivan Dečak.

Završnica HRT-ova open-air projekta Sunčana strana Prisavlja!

U Studiju 4 nove nastupe, ali i emisiju uživo u povodu 15. obljetnice Vijesti iz kulture, predstavila je Vlatka Kolarović, urednica Trećeg programa HTV-a.

Kako je došlo do samog projekta usred pandemije koronavirusa, koja je paralizirala život?

Najveći problem kulturnjaka bio je povratak iz lockdowna i rad bez publike, što je vrlo tužno, a mi imamo publiku, ne samo uživo, već i televizijsku i radijsku. Bruno Kovačević i ja dolazili smo na posao u tom izvanrednom vremenu, i Ivana Kocelj poželjela je da naši ansambli i zbor nastupaju uživo, makar u crkvi.  Bio je to velik zalogaj, odlučili smo podići pozornicu i organizirati koncerte. Svi, od ravnatelja na niže, odmah su prepoznali projekt koji je krenuo doslovce preko noći. Dobra je stvar što je pozornica spektakularna, kad sviraju manji bandovi čini se previše prostora, jer građena je s idejom da 60 glazbenika Simfonijskog orkestra HRT-a  može držati razmak, kazala je Kolarović.

Kako je krenuo projekt?

- Krenulo je 21. lipnja, sa Svjetskim danom glazbe, točno je tri mjeseca otkako oremo tu oranicu. Uz naše orkestre nastupio je i Massimo, program Glazba i grad prebačen je zbog potresa s Tomislavovog trga u naše dvorište. Emisija je imala mnogo sadržaja, raznovsrni program, otvorenje Festivala svjetske književnosti, Amiru Medunjanin, mnogi su donijeli stolove i uživali izvan ograde HTV-a, imali smo Jonathan i brojne kulturnjake, goste. Pokušali smo dati prostor svima kojima je to trebalo, brojni se festivali održavaju u drugačijim uvjetima. Elizabeth Homsi i njen odjel dogovarali su nastupe, a najveći je problem bio tehničke naravi, jer je ovo bio dodatak uobičajenom programu, prisjetila se gošća.

Što se tiče nove jesenske sheme na Trećem, Kolarović je istaknula:

Na Trećem u Jesensku shemu idemo s filmom u prime-timeu u 20:05, više nećemo vrtiti antologijske serije. Dean Šoša birat će filmove, imamo i filmski maraton subotom. Tu su i naše emisije iz kulture, znanosti, obrazovanja, i naravno Škola na Trećem, koja potpuno opravdava smisao postojanja javne televizije, najavila je urednica Trećeg programa HTV-a.


Prijave za posljednje koncerte primaju se putem sljedećih linkova: 

22. rujna u 21 sat – za koncert grupe Kojoti
Obrazac prijave: https://forms.gle/cvxGmuX3mg3TX9tm6

23. rujna. u 21 sat – za koncert grupe Vatra
Obrazac prijave: https://forms.gle/2n5NqU4sdCwEzWH4A


Svva ta događanja i koncerte, kao i dosad, izravno prenosimo na našem Trećem programu HTV-a (HRT-HTV3), tako da nitko neće ostati zakinut za svoju dozu dobre glazbe i kulturnih sadržaja.

Pratite nas i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj se videoteci, kao i na YouTube kanalu HRT-a, nalaze i svi prethodni programi Sunčane strane Prisavlja.