Šareni lonac

26. rujna na HRT - HTV 2 u 9:40

Granola

Kuhar Hrvoje ima pune ruke posla. Istovremeno kuha tri jela i nered je u kuhinji. Na pamet mu padne da bi trebao pomoćnike i odjednom se začuje kuc-kuc na vratima. Ulaze Sofi, Mare, Šimun i Luka, nestašna djeca željna igre i zabave. Hrvoje ih uspije zainteresirati za kuhanje i u svakoj epizodi skuhaju jedno jelo.


No Hrvoje im postavlja i neke zamke. U tajnu kutiju smjesti uvijek jednu tajanstvenu namirnicu koju djeca opipom (ako ne ide onda po mirisu) trebaju odgonetnuti. Hrvoje je malo zaboravan pa u svakoj epizodi zaboravi ključni sastojak. Dok on biciklom luta po selu tražeći zaboravljenu namirnicu, djeci se otvara prostor za igre.

Koriste sve što nađu u kuhinji, a Hrvoje nema pojma da su se igrali. Završetak epizode je večera na terasi, a djeca obično smisle neku podvalu za Hrvoja. Uvijek je zatečen, ali šalu dobro prihvati.

Kuhanje je zabavno! Pogotovo ako su kuhari djeca! Serijal Šareni lonac ima 20 epizoda.

Glavni kuhar je Hrvoje Krajnović. Mali kuhari su Sofija Ivanov, Marija Zubak, Šimun Tomljenović i Luka Jakab.

Scenarist emisije je Siniša Bahun, direktor fotografije Dario Hacek, druga kamera Marjan Živić, montažerka Urša Vlahušić, redatelj Petar Orešković, a urednica Sanja Nakić.