Druga strana: Revolucija u digitalnom bankarstvu

23. rujna na HRT - HTV 4 u 21:10

Druga strana, gospodarska emisija Četvrtog programa HRT-a, alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu i propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

                                                                                   * * * 

Banke bez poslovnica, šalterskih službenika i bez provizije?

Koje su najveće europske digitalne (virtualne) banke i smiju li Hrvati otvarati račune u tim institucijama?

Pedeset milijuna Europljana već koristi njihove usluge. Ove "virtualne", digitalne banke bez poslovnica, zasipaju uslugama moderne financijske tehnologije, nude besplatna međunarodna plaćanja, besplatno trgovanje dionicama, trgovanje kriptovalutama, štednju, otvaranje osobnog ili poslovnog računa, a sve jeftinije i brže od tradicionalnih banaka na koje ste navikli.Koliko je vaš novac u njima siguran? Kako otvoriti vlastiti račun? Je li to legalno? Što odabrati? Revolut, Transferwise, N26, Monese ili Monzo? Koje posluju sukladno regulativi Europske unije? Koje su prijavljene HNB-u i dostupne Hrvatima?

Jesu li one prijetnja, izazov ili prilika tradicionalnim bankama, reći će nam Domagoj Mandarić, međunarodni ekspert za kartično poslovanje i platne sustave.

Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.

Reprizno izdanje na rasporedu je u 4:10 te u subotu u 15:35 na HTV 4.Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.