Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U emisiji A sada Vlada od 8:05 gost je Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar financija. Urednica emisije je Eliana Čandrlić Glibota.Uoči dva važna međunarodna festivala - Animafesta i 25. FPS-a, u emisiji Licem u lice od 10:30 donosimo njihov detaljan program. Je li redatelj Jure Pavlović u dugometražnom prvijencu Mater ispunio očekivanja koja su bila velika zahvaljujući njegovu kratkometražnom opusu i nagradi Europske filmske akademije za film Piknik?

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 bit će riječi o Burgu Cesargrad koji se nalazi na zapadnoj strani Cesarskog brda iznad kanjona Sutle zvanog Zelenjak, sjeverozapadno od Klanjca.Sjećate se onoga: '..da te bolje čujem'? Vuk iz te priče zaista nije prvak po kvaliteti sluha u šumi, ali nije ni loš. O tome kako su životinje sa zaista fascinantnim sluhom razvile svoje sposobnosti, poslušajte u emisiji Divni novi svijet u 12:30.

Kako nastaju potresi, što se nalazi ispod Zagreba, koliki je potresni rizik za Zagreb i Hrvatsku i mogu li se potresi predvidjeti? Poslušajte u emisiji Oko znanosti od 13:10.U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:45 saznat ćemo nešto o bodljikavim i pikavim stvorenjima poznatijim pod nazivom ježinci.

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete orkestar Shortya Rodgersa.

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Malih formi od 18:05 premijerno poslušajte djelo Katja Šimunić Zabranjeni dodir. Ova kratka radiofonska autofikcijska igra govori o razdoblju pandemije, s reminiscencijama na plesnu predstavu Varijacije o osjetnom koreografkinje Marjane Krajač.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Irene Ivetić Traži se ključ, hitno!

Od petka do nedjelje svi zainteresirani za znanost moći će učiti i zabavljati se na ovogodišnjem devetom Znanstvenom pikniku. Što će se događati uživo, a što online, tko su ovogodišnji sudionici i edukatori, te zašto su ove godine za Znanstveni piknik važni brojevi 3, 6 i 9 doznajemo večeras u emisiji Uvijek Prvi – obrazovanje i znanost od 20:15. Zaviriti ćemo i na PIF - Međunarodni festival kazališta lutaka, doznati tko su pobjednici te upoznati studente Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)


Foto: Dario Njavro za HRT

Deseta obljetnica Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine, Medicinskog fakulteta Sveučiliša u Zagrebu, tema je emisije Ovo malo duše od 18:35 na Drugom programu Hrvatskoga radija, a gošća je njegova predstojnica, prof.dr.sc. Marijana Braš. Govorit će o međunarodnoj konferenciji pod nazivom Ostani uz mene, koja ima za cilj isticanje dobre prakse palijativnih timova diljem Hrvatske, sa volonterima, edukatorima, liječnicima, pacijentima u hospiciju te njihovim članovima obitelji.Od 21 sat u sklopu projekta Sunčana strana Prisavlja večeras možete pratiti prijenos koncerta grupe Vatra.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati poslušajte prijenos Tribine Trećeg programa na temu COVID-19: Početak kraja ili novi početak? iz studija Bajsić na Prisavlju. Sugovornici su  Ivica Šola, Goranko Fižulić i Jure Vujić, a moderator je Matija Štahan.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Petnaesti rođendan omiljene emisije Vijesti iz kulture ne samo kulturnjaka nego i naših gledatelja bit će proslavljen na red carpetu na Sunčanoj strani Prisavlja na kojem ćemo ugostiti mnogobrojne goste iz svijeta kazališta, filma i glazbe, prisjetiti se najvažnijih trenutaka Vijesti iz kulture, razgovarati s umjetnicima i uživati u glazbi pijanista Mateja Meštrovića i Borne Šercara. Emisija uživo u našem prisavskom dvorištu počinje u 20:05. Potom slijedi koncert grupe Vatra.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.