Alpe Dunav Jadran - međunarodni magazin

26. rujna na HRT - HTV 4 u 18:20

N
ovo magazinsko izdanje emisije Alpe Dunav Jadran donosi vijesti, zanimljivosti, a prije svega izvrsne reportaže.

Glavne su teme:

U Mađarskoj svako 10. dijete dolazi na svijet kao nedonošče. Hitna skrb od ključne je važnosti. Zato se nekolicina segedinskih pedijatara i volontera udružila i osnovala zakladu za hitnu pomoć novorođenčadi.

Deva na planinskome pašnjaku u Dolomitima? Mnogi se čude. No na imanju ispod južnotirolskoga simbola, vrha Schlerna, pasu tri deve. Nakon ljetovanja na 1.300 m nadmorske visine, vraćaju se u dolinu.

Posavski muzej u Brežicama postoji više od sedam desetljeća. Smješten u veličanstvenom dvorcu plemićke obitelji Attems, ponosi se nizom bogatih zbirki, konzervatorsko-restauratorskim odjelom te knjižnicom.

Soboslikar, pastir, rudar i ličilac... Ali i slikar iznimna dara – sve je to bio Matija Skurjeni, hrvatski naivac čijoj su se originalnosti divili i francuski nadrealisti. 4. listopada navršava se 30 godina od njegove smrti.

Njemačke su radijske postaje nekad emitirale uglavnom pjesme na engleskome, ali sad je moderno pjevati na domaćim narječjima. Upravo to radi vesela djevojačka grupa iz Allgäua "Lumpamensch".

Urednica je Daria Marjanović, a realizatorica Sanja Arsenić

Reprizno izdanje emisije možete pogledati u nedjelju u 15:05 i 3:30.

Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.

      

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Posjetite naš Facebook, Twitter te Instagram.