"Priča o Salonu Očić" u užem izboru za nagradu na Prix Italia

U četvrtak 24. rujna u Rimu započinje 72. izdanje prestižnog i jednog od najvažnijih svjetskih medijskih festivala za radio, TV i web "Prix Italia" koji će se zbog pandemijske situacije održati u smanjenom opsegu pod motom "Povratak u budućnost?".

Važan dio festivala, prestižno je natjecanje koje je ove godine primilo 250 prijavljenih radova u devet kategorija, a Hrvatsku radioteleviziju u završnici odnosno užem  izboru za nagradu predstavlja dokumentarac "Priča o Salonu Očić" iz ciklusa Oda-birano (HRA1) produkcije Odjela Glazbeni sadržaji Hrvatskog radija, dakako u kategoriji radijskih programa glazbe i o glazbi.

"Priča o Salonu Očić" nominirana je i za nagradu Prix Europa, a zvučna je to bilješka o koncertima koji se više od 25 godina održavaju u domu ugledne zagrebačke obitelji na Lašćini uz izravne prijenose na Trećem programu HRA.

Autori priče su Zoran Brajević i Iva Lovrec Štefanović, montažu je dovršio Daniel Turk, a dokumentarac će biti ponovno emitiran 6. listopada na HRA1 upravo prije početka još jedne koncertne sezone u Salonu Očić.

http://www.rai.it/prixitalia/