Romano Bolković - 1 na 1: prof. dr. Radovan Fuchs

30. rujna na HRT – HTV 1 u  20:10 - talk show

Prof. dr. Radovan Fuchs diplomirao je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu 1979. godine, magistrirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu 1984. iz područja biomedicine, a doktorirao je 1988. na Biomedicinskom centru Sveučilišta u Uppsali, u Švedskoj.

Disertacija koju je obranio bila je iz područja toksikologije i farmakologije. Bio je pomoćnik ministra za međunarodnu suradnju, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH, član Povjerenstva za otrove Ministarstva zdravstva, ekspert Svjetske zdravstvene organizacije iz područja toksikologije, savjetnik pri Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives, član Vladina povjerenstva za sigurno rukovanje kemikalijama, predavač na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova RH, pomoćnik ministra za međunarodnu znanstvenu i tehničku suradnju, Ministarstvo znanosti i tehnologije Republike Hrvatske.

S ministrom Fuchsom razgovaramo o tome kakva je danas situacija u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, kako se Vlada pripremila za početak ove školske godine, kako protječe prvih mjesec dana nastave, o tome što je model C i o mogućnosti širenja zaraze po školama, o prioritetima resora kojemu je na čelu, o povezivanju obrazovanja s tržištem rada, o novim zakonima, o potrebi nove strategije obrazovanja, o problemima na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, o razlici švedskog i hrvatskog visokog školstava, o odljevu mozgova i kako ga zaustaviti, o povjerenju u Svjetsku zdravstvenu organizaciju te kako vratiti povjerenje u znanost, o koristi i šteti od lockdowna, o Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada, te o tome što to znači biti Hrvat iz Austrougarske monarhije.

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.