Svečanim programom HRT-ova emisija Vijesti iz kulture proslavila je 15. rođendan

 HRT-ova emisija Vijesti iz kulture sinoć je svečanim programom proslavila svoj 15. rođendan. Uz izravni prijenos na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT-HTV3) te uz brojne goste iz kulturnog i javnog života, gledatelji su se mogli prisjetiti samih početaka ove jedine svakodnevne televizijske emisije koja 365 dana u godini donosi najnovije i eksluzivne vijesti iz kulture iz Hrvatske i svijeta. 

Sunčana strana Prisavlja: 15 godina Vijesti iz kulture

Prisavskim crvenim tepihom, prošetali su i rođendan čestitali: ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, akademik Zvonko Kusić, redatelji Zrinko Ogresta i Ognjen Sviličić, umjetnik Boris Ljubičić, nakladnik Zdenko Ljevak, književnici Miro Gavran, Julijana Matanović i Pavao Pavličić, operna pjevačica i glumica Sandra Bagarić, kazališni redatelj i glumac Boris Svrtan, intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč, glumci Judita Franković, Rene Bitorajac, Tarik Filipović te brojni drugi gosti i umjetnici iz svijeta kazališta, filma i glazbe, koji su istaknuli važnost postojanja emisije Vijesti iz kulture. Fotograf Damir Hoyka, na svoj je prepoznatljivi način fotografirao sve prisutne, a u glazbenom dijelu programa nastupili su pijanist  Matej Meštrović i Borna Šercar.

 
Dubravka Vrgoč i Nina Obuljen Koržinek, foto: Dinko Bažulić

programa bili su urednica Redakcije kulture i Vijesti iz kulture Zrinka Turalija Kurtak, Tamara Džebić Šoljan te Martina Validžić i Danijel Despot.

- Petnaest godina svaki dan pozivate vi nas na vaše događaje pa je red da vam barem jednom mi uzvratimo pozivom,  pozdravila je sve prisutne Zrinka Turalija Kurtak. Mnogi uzvanici istaknuli su kako je ova HRT-ova emisija nezaobilazan izvor informiranja za sve one koje zanimaju kulturna zbivanja, ali i za one koji o kulturi ne znaju mnogo, a željeli bi znati. 

Vlatka Kolarović, urednica Trećeg programa HTV-a te voditeljica projekta Sunčana Strana Prisavlja, naglasila je kako je proslavom 15. obljetnice Vijesti iz kulture te koncertom grupe Vatra, ujedno završio ovaj hvaljeni i rado gledani ljetni projekt Hrvatske radiotelevizije. 

Kako je to izgledalo pogledajte na platformi HRTi!