Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Tko je trebao znati za provođenje izvida u aferi Janaf? Je li u pravu predsjednik Milanović, koji tvrdi da premijer mora znati sve, ili premijer Plenković, koji tvrdi da o akcijama DORH-a, USKOK-a i policije nije trebao znati ništa? Kako mogu postojati različita tumačenja trodiobe vlasti u vrhu države? O svemu tome razgovarat ćemo u Intervjuu tjedna od 10:05 sa Zlatom Đurđević, predstojnicom Katedre za kazneno i procesno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu.


U emisiji Tisuću bisera od 10:30 koja se realizira iz HRT studija u Dubrovniku govorimo o početku radova na obnovi rive na otoku Koločepu, projektima lokalne akcijske grupe LAG 5, umjetničko edukativnom programu Ruksak (pun) kulture, pilot projektu Povijesno i geo-arheološko istraživanje lukobrana Kaše u kontekstu dubrovačkog Porta, izložbi COVID-19 i kuga: sadašnjost u prošlosti, te kulturno znanstvenoj manifestaciji Dani Petra Šegedina.

U emisiji U sobi s pogledom od 11:05 gošća je orguljašica, Ljerka Očić.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 posjetili smo naselje Barake u Općini Dardi koje naseljavaju Romi i koje uskoro odlazi u povijest. Straćare u kojima žive mnogobrojne romske obitelji zamijenit će nove, zidane kuće. A barake će se srušiti. Time završava 55-godišnje razdoblje života ovih ljudi u nedostojnim uvjetima. Naselje Barake sada je u Dardi i najveće gradilište jer će ukupno biti izgrađeno osamdeset i sedam kuća koje donosi novi i drukčiji život Romkinjama i Romima.
U terminu Radio scene od 18:05 emitiramo djelo Mladena Rutića Pred jutro.


Tekstopisac i redatelj, Rutić ponirući u onirički svijet proizvodi začudno i suptilno radiofonijsko tkanje na rubu sna i snomorice, postavljajući u središte svoga rada dilemu o (ne)mogućnosti izranjanja iz uzapćenosti svakodnevicom u teško dostižnu – slobodu.

U današnjoj emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o etno sastavu Kazan i najaviti njihov nastup u zagrebačkom klubu Močvara 29. rujna. Kazan je etno sastav iz Zagreba koji izvodi glazbu nadahnutu tradicijom Hrvatske i Balkana.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Adama Rajzla Pravi pin.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)Od 13 sati emisija Sve najbolje predstavlja i promovira najbolje programske sadržaje Drugog programa (zabavni, kulturni, sportski…) koji su emitirani tijekom tjedna. Glazbeni dio emisije rezerviran je za najbolje pjesme aktualne hrvatske produkcije – HR2 TOP 20.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati možete pratiti snimku opere Litvanci Amilcarea Ponchiellija. Uz soliste nastupit će Državni zbor iz Kaunasa i Litvanski nacionalni simfonijski orkestar pod ravnanjem Modestasa Pitrenasa.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.