Puls

1. listopada na HRT – HTV 1 u 21:05

Netom nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb naša je ekipa na obroncima Medvednice razgovarala s onima koji su najviše stradali - ljudima u epicentru. Pola godine poslije ponovno smo ih posjetili, ali njima više i nije do razgovora. Zima je pred vratima, a mnogi se i dalje ne mogu vratiti u svoje domove. Kako im je danas, pogledajte u reportaži.


Kada je proljetos buknula epidemija koronavirusa, prva hrvatska karantena proglašena je na otoku Murteru. Ljetos, kada se stanje koliko-toliko vratilo u normalu, u Murteru smo se sa stanovnicima prisjetili doba karantene, rana koje su gubici ostavili, ali smo se uvjerili i da se život hrabro nastavio.

Otkako smo u Europskoj uniji, studij u inozemstvu dostupniji je nego prije, pa se mnogi željni znanja i novih iskustava sve češće usude otisnuti, ne samo iz roditeljskog doma već i svoje zemlje. Ispratili smo neke od njih, naravno, s nadom da će se vratiti.

Upoznajemo vas s mladim težacima s Hvara, koji plivaju kontra struje. S jedne strane prkose općem trendu da se na moru treba živjeti samo od turizma, s druge, pak, ruše predrasude da se rad na zemlji ne isplati.

Voditeljica i urednica je Morana Kasapović, a urednica projekta Maja Tokić.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja