Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Iako u svinjogojskoj proizvodnji nismo samodostatni ne možemo se boriti s dampinškim cijenama, poručuju uzgajivači osvrćući se na uvoz njemačke svinjetine koja će, kažu, završiti na hrvatskom tržištu. U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 gosti su predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske Goran Jančo i predsjednik Hrvatske udruge proizvođača svinja Krešimir Kuterovac. Hrvati pojedu dvostruko više pršuta nego što ga proizvedu, a samo su četiri certificirana i zaštićena oznakom izvornosti, čulo se na Danima pršuta u Zadru. Hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan pojasnila je što će proizvođačima i potrošačima donijeti europska strategija Od polja do stola.U Malom radio vjeronauku od 10:30 u povodu proslave 1600. obljetnice smrti našeg zemljaka - crkvenog oca i naučitelja, prevoditelja Biblije na latinski jezik, našeg zemljaka - sv. Jeronima vodimo vas na krajnji sjever Hrvatske, u Međimurje, u Štrigovu.

Od 11 sati misno slavlje 26. nedjelje kroz crkvenu godinu prenosimo iz župe svetog Antuna Padovanskog u Generalskom Stolu. Ovu župu Gospićko – senjske biskupije u reportaži prije prijenosa svete mise predstavit ćemo u razgovoru sa župnikom vlč. Ivicom Tollom.


Glazba s potpisom od 14:05 vodi vas u čarobni svijet glazbe prošloga stoljeća! Baršunaste jazz teme u toliko različitih interpretacija, a ovaj put legendarne snimke uživo sa pariške scene pedesetih, ali dodajemo i neke audio zapise hrvatskih suvremenika.

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 premijerno emitiramo djelo Selme Parisi Mjesečev zagrljaj. Dječak koji ljeto provodi s djedom u zabačenom selu uz granicu upoznaje tajanstvenu djevojčicu koja iz daleka putuje prema Mjesečevom brdu. Bijeg od rata i tragična sudbina izbjegle djece te susret s dječakom koji o svemu ne zna ništa osim senzacionalističkih vijesti iz medija tema je ove radioigre za djecu i mlade.

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo slovensku narodnu priču Jožek-ježek.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša donosimo nove snimke Mozartove glazbe, koje je prošle i ove godine objavila njemačka diskografska kuća Deutsche Grammophon. U prvom dijelu emisije čut ćete izvedbe pijanista Seong-Jin Choa, a u drugom dijelu emisije u cijelosti donosimo vrlo dojmljivu izvedbu opere Čarobna frula koju je u srpnju 2018. godine maestro Nézet-Séguin snimio s probranom pjevačkom ekipom, Europskim komornim orkestrom i Komornim zborom berlinskog RIAS-a.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.