Endeavour, mladi Morse – ništa nije kao prije

16. listopada na HRT – HTV 2 u 21 sat (12)

Staro društvo iz postaje Cowley raštrkano je diljem Oxfordshirea, a Endeavour se nerado navikava na miran život u seoskoj zabiti.

Thursday je nezadovoljan novim položajem u neprijateljskoj postaji Castle Gate uz bivšeg suparnika višeg inspektora Ronnieja Boxa i njegovog novog pomoćnika narednika Alana Jaga. Strange je dobio funkciju u upravi policije, a Bright je premješten u Prometnu. Samo je vjerni Max ostao u mrtvačnici. Ništa nije kao prije. Ljeto ljubavi zauvijek je prošlo i čini se da će 1969. godina biti mračnija i izazovnija nego ijedna prije.

Čini se malo vjerojatno da će se stara ekipa iz Cowleya ikad opet susresti dok niz okrutnih zločina ponovno ne spoji Edeavoura, Thursdaya i ostale.

1. epizoda
Tim iz Cowleya raštrkan je diljem Oxfordshirea, i tek nestanak i ubojstvo učenice ponovno dovodi Endeavoura i Thursdaya u istu orbitu. Ali ovaj je put uz Thursdaya stari suparnik, novoimenovani viši inspektor Ronnie Box.

U 6. sezoni serije ENDEAVOUR glume Shaun Evans (narednik Endeavour Morse), Roger Allam (inspektor Fred Thursday), Anton Lesser (načelnik Reginald Bright), Sean Rigby (narednik Jim Strange), James Bradshaw (dr. Max DeBryn), Abigail Thaw (Dorothea Frazil).

Scenarist je Russell Lewis, a redatelj Johnny Kenton.