Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Filmski se festivali u Zagrebu smijenjuju filmskom brzinom - iza nas je 25 FPS, međunarodni festival eksperimentalnog filma, u tijeku je Animafest - svjetski festival animiranog filma, a pred nama Zagrebdox. U našim kinima makedonsko ostvarenje prikazano na brojnim svjetskim festivalima "Bog postoji, njeno ime je Petrunija" i sjajna nova ekranizacija "Pinokija" u redateljskoj izvedbi jednog od najvažnijih talijanskih sineasta današnjice Mattea Garronea. To su središnje teme emisije o filmu Licem u lice od 10:05.Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Koje je boje budućnost zračnoga prometa: crne, ružičaste ili zelene? Pitamo se u emisiji Divni novi svijet u 12:30.

U emisiji Oko znanosti od 13:10 govorimo o magnetima. Kako su otkrivena magnetska svojstva materijala, koja je primjena magneta u suvremenom životu te što znamo o zemljinom magnetskom polju, pitanja su na koja smo tražili odgovor od naših fizičara i geofizičara.

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:45 saznat ćete zašto je plastika u moru opasna za životinje koje u moru žive, a zašto za ljude. I što o tim opasnostima znaju najmlađi.


Foto: Dario Njavro za HRT

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete izbor iz opusa Jackea Gleasona.

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Antona Pavloviča Čehova PERPETUUM MOBILE. Sudski istražitelj Grišutkin krenuo je kočijom s doktorom Svistickim, na obdukciju, po iznimno kišnoj noći. Odluče ipak prenoćiti kod obližnjega poznanika gdje nalete na društvo koje večera, a među njima i kćerka domaćina, udovica Nadežda Ivanova, koja im posve zaokupi pozornost.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču braće Grimm Matovilka. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U emisiji Ovo malo duše od 18:35 gošća je Marijana Jergović, predsjednica udruge Smiješak za sve i volonterka te udruge Milena Dageta Popović, u povodu nedavnog otvaranja Volonterskog centra s prenočištem u Stančiću u sklopu Centra za rehabilitaciju Stančić u Dugom selu, koji skrbi za osobe s intelektualnim teškoćama.Od 20:45 možete pratiti prijenos rukometne utakmice Lige prvaka PPD Zagreb - Aalborg.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

"Jednom sušački gimnazijalac, zauvijek sušački gimnazijalac", u jedan glas govore njezini nekadašnji učenici, ističući osjećaj snažne pripadnosti svojoj gimnaziji, mada su neki od njih već proslavili i 75. godišnjicu mature. Tu njihovu pripadnost gimnaziji osjetili su i autori emisije Istina na vjetrometini povijesti, Srđan Nogić i Zdravko Fuček, dok su sa sugovornicima slagali mozaičnu priču o ovoj obrazovnoj ustanovi koja će uskoro proslaviti 400 godina svoga djelovanja. Ovdje nećemo isticati nikoga, a neke od najznamenitijih polaznika Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci spomenuli su sugovornici u emisiji Istina na vjetrometini povijesti koju emitiramo od 14 sati.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.