Romano Bolković - 1 na 1: Ratko Knežević

7. listopada na HRT – HTV 1 u 20:10 - talk show

Ratko Knežević investicijski je bankar i međunarodni konzultant te strateški savjetnik koji radi u Londonu i Washingtonu.

Početkom devedesetih bio je savjetnik Mila Đukanovića i šef prve diplomatske misije Crne Gore u Washingtonu. Stoga je počesto smatran arhitektom crnogorske vanjske politike i jednim od presudnih aktera crnogorske nezavisnosti. Knežević je odnedavno jedini neamerički član četvrtog CPD-a, Committee on the Present Danger: China.

Komitet ima dvadesetak eminentnih članova, među inima i bivšeg šefa CIA-e, brojne senatore i kongresnike, te je stoga Knežević zasigurno jedna od najupućenijih osoba u temu američko-kineskih odnosa.

Knežević je prije dvije godine u Hrvatsku doveo kinesku delegaciju koju je predvodio Jiang Jianquing, jedan od najmoćnijih svjetskih bankara.

S Kneževićem razgovaramo o tri teme: o aktualnom političkom trenutku Crne Gore, o nadolazećim predsjedničkim izborima u SAD te o kompleksnom pitanju kineske odgovornosti za pandemiju korone.

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.