Druga strana o ključu uspjeha najbogatijega građanina RH

3. listopada na HTV4 u 15:35 reprizno emitiramo emisiju Druga strana u kojoj je gostovao Branko Roglić.

Nakon što smo u ugostili četiri Nobelovaca, "pravog" milijardera sa službene FORBES-ove liste, glavnog ekonomskog savjetnika američkog predsjednika Obame na red je došao i najbogatiji hrvatski građanin. No, nije važno koliko on/oni imaju nego priča o njihovom putu i načinu promišljanja koji ih je doveo do mjesta na kojem su sada.

Branko Roglić igrao je u juniorima Hajduka, diplomirao elektrotehniku, bio perspektivni mladi socijalistički direktor, a onda je krenuo u poduzetništvo. Danas je vlasnik najveće distributerske tvrtke u Europskoj uniji i najbogatiji građanin Hrvatske.

Roglić: Strpljivošću i skromnošću do uspjehaOrbico ima tvrtke u 20 država, a ostvaruje prihod od oko dvije milijarde eura. Ove godine, planiran je prihod od 2,3 milijarde eura. Orbico je, dakle, obiteljska tvrtka koja ima kontinuitet rasta i razvija se.

Na ovogodišnjoj ljestvici 500 najvećih tvrtki u Srednjoj Europi, koju je objavila konzultantsko-revizorska tvrtka Deloitte, našao se i Orbico. Orbico grupa je vodeći distributer velikog broja globalno zastupljenih robnih marki, prisutna u 17 zemalja svijeta. Distribuiraju robu široke potrošnje, proizvode za njegu i ljepotu, farmaceutske proizvode, igračke i tekstilne proizvode, električne uređaje, cigarete i motorna ulja.

Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.
Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi, u čijoj se videoteci nalaze i sva emitirana izdanja.

Gospodarska emisija Četvrtog programa HRT-a alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu i propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

Premijerno izdanje emisije na rasporedu je u srijedu 7. listopada na HTV4 u 21:10.