Puls o pastirima s Dinare

8. listopada na HRT – HTV 1 u 21:05 

Kriza nam je pokazala da nije pametno što smo uvozno orijentirana zemlja. Zašto onda ne proizvodimo dovoljno hrane? Zašto Hrvatska ne koristi bolje svoje potencijale? Odgovore je potražila Nataša Kraljević Kolbas.


Njih su dvojica rijetki pastiri na Dinari. Petar je u posao ušao silom prilika s 50 godina i diplomom u džepu. Anđelko se time bavi cijeli život. Morani Kasapović pokazali su kako izgledaju njihovi ljetni dani na ispaši sa stadom u planini.

Srušiti ili obnoviti, pitanje je sad koje muči mnoge stanovnike središta Zagreba. Tanji Kanceljak neki od njih pokazali su svoje oštećene stanove i rekli što ih sve brine i muči u vremenima u kojima se sve zaljuljalo.

Silvija Trnčević upoznaje nas sa svestranom i simpatičnom srednjoškolskom profesoricom Svjetlanom Jedriško Kasunić, pravom ambasadoricom Gorskog kotara. Čime se sve bavi i zašto kaže da goranske žene nemaju vremena biti razmažene?

Voditeljica i urednica je Morana Kasapović, a urednica projekta Maja Tokić. Redateljica emisije je Anamaria Corazza, a redatelj najava Siniša Hajduk.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja